Pět zápasů v řadě vyhrál na turnaji v Petrohradu Jiří Lehečka. Po postupu z kvalifikace se prostějovský tenista dostal až do semifinále na ruském challengeru, když vyřadil hned dva nasazené tenisty. Díky úspěšnému tažení si prostějovský hráč vylepšil své žebříčkové maximum, nově mu patří 306. příčka ve světovém pořadí.

„První petrohradský turnaj nevyšel podle mých představ, ten druhý už byl v pořádku. Hrál jsem dobře, podařilo se mi porazit několik hodně dobrých soupeřů. Škoda koncovky prvního setu v semifinále, ve zkrácené hře to bylo hodně těsné. Příště to třeba dopadne opačně,“ hodnotil úspěšné vystoupení Lehečka.

Hráč TK Agrofert v Rusku porazil například hráče druhé světové stovky Dimitrije Popka a ukázal, že se může měřit s žebříčkově výše postavenými soupeři. „Chci se stále posouvat. Je to složité, protože turnajů není tolik. Musím být připravený využít každou nabídnutou šanci,“ uvědomuje si Lehečka.

V Petrohradu se představil také další člen prostějovského oddílu Vít Kopřiva, kterému se nedařilo a prohrál v prvním kole s domácím Turněvem. V italské Biele hrál Zdeněk Kolář. Jeho cestu ukončil Rus Rodionov ve 2. kole.