První dekádu své tradici rozvíjejí existence letos završí velmi populární tenisový turnaj ve čtyřhře neregistrovaných PROSTĚJOV CUP. Tedy snad, neboť současná koronavirová situace v ČR je nadále strašákem. Do jubilejního desátého ročníku s letopočtem 2021 však zbývají ještě tři měsíce, tudíž šance na jeho uskutečnění jsou určitě reálné.

„Loni jsme nakonec neměli žádné problémy s covidem, ale bohužel nám vůbec nepřálo počasí. Kvůli vytrvalému dešti proběhl jen nouzový miniturnaj na centrálním dvorci Agrofert Arény, což bylo vzhledem k velice dlouhým i náročným přípravám a kvalitě i početnosti původně přihlášeného startovního pole drsně málo. Deštěm pokažený devátý ročník jsme s Pupou rozdýchávali velmi dlouho,“ zavzpomínal hlavní organizátor Prostějov Cupu Martin Krupička.

Špičkovou akci „amatérů“ bílého sportu pořádá společně se známým někdejším hokejistou Petrem Dosedělem a za vydatné podpory řady partnerů v čele se statutárním městem Prostějov či bývalou senátorkou Boženou Sekaninovou. „Loňská smůla sice moc bolela, ovšem rozhodně nás od pokračování turnaje ani v celkově složité době nijak neodradila. Prostě jedeme dál a děláme maximum pro to, aby tentokrát vše proběhlo skvěle. Jako při předchozích vydařených ročnících,“ ujistil Krupička.

Proto už se značným časovým předstihem opět domlouvá partnery i sponzory, chystá organizační náležitosti a plánuje vše potřebné. „Dost těžce nesu, že již rok stojí vinou veškerých okolností náš seriál pravidelných turnajů Marry Cup. I z toho důvodu se o Prostějov Cup nechci nechat za žádnou cenu připravit. Pokud v plánovaném termínu 26. června budou ještě platit některá hygienická opatření, bezezbytku je ve spolupráci s účastníky splníme. A budeme věřit, že počasí letos vyjde. Desátý ročník prostě musí být,“ zdůraznil Krupička.