Netradičně ve Spojených státech zahájila antukovou sezónu Petra Kvitová. Česká tenistka s prostějovskou stopou dostala od pořadatelů divokou kartu, jako třetí nasazené se jí ale v Charlestonu příliš nedařilo. Na netradičním zeleném povrchu vypadla ve 3. kole, v úvodním dějství měla přitom volný los.

„Mám za sebou první dva zápasy na antuce a na přípravu nebylo dost času. Začátky na antuce jsou pro mě vždycky náročné psychicky i fyzicky, ale jsem ráda, že jsem se na turnaji představila. Byl to dobrý test,“ uvedla tenistka.

Kvitová ve svém prvním vystoupení zdolala australskou kvalifikantku Storm Sandersovou. V dalším zápase se jí už tolik nedařilo a vypadla s Dankou Koviničovou z Černé Hory. Jednatřicetiletá hráčka v první sadě sice otočila z 0:2 na 3:2, ale soupeřku nezlomila. Druhou začala brejkem a pak ztratila šest gamů v řadě.

„Ztratila jsem rytmus a jistotu. Délka míčů nebyla podle mých představ. Snažila jsem se neustále něco změnit, jenže to nefungovalo. Navíc mi přece jen v závěru trošku chyběla kondice, to se ale spraví,“ řekla Kvitová.

MUŽI

Cagliari – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Veselý – Martin (Slovensko) 4:6, 6:2, 1:6.

Split – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Santillan (Austrálie) 6:2, 5:0 skreč. 2. kolo: Kolář – Kokkinakis (Austrálie) 6:7, 1:6.

ŽENY

Charleston – WTA Tour

Dvouhra – 2. kolo: Kvitová (3) – Sandersová (Austrálie) 7:6 (7:4), 6:2. 3. kolo: Kvitová – Koviničová (Černá Hora) 4:6, 1:6.