O čtvrtém titulu ze silně obsazeného turnaje v Madridu může snít exprostějovská tenistka Petra Kvitová, která zatím postoupila do 3. kola. Poprvé se v hlavním španělském městě radovala před deseti lety.

„Už tři výhry jsou neuvěřitelné a čtvrtou bych nenazvala ani snem. V Madridu je vždy skvělé obsazení. Od prvního zápasu to připomíná druhý týden na grandslamu. Je třeba jít krok za krokem,“ míní Kvitová, která na úvod přešla přes krajanku Bouzkovou a pak si poradila s bývalou světovou jedničkou Kerberovou z Německa. „Zdejší antuka mi svědčí. Především druhý zápas byl opravdu dobrý,“ poznamenala tenistka.

Pokračuje také dcera prostějovského rodáka a fotbalisty Železáren Josefa Muchy a sestra brankářské jedničky současného eskáčka Filipa, Karolína Muchová, která se teprve před týdnem vrátila do hry po dvouměsíční léčbě břišního svalu z Melbourne. Výbornou formu ukázala především ve 2. kole, v němž přetlačila druhou nasazenou Japonku Ósakaovou. V rozhodující třetí sadě soupeřce povolila jedinou hru. „Začátek byl výborný, pak jsem ale vypadla z tempa. Ve třetím setu se mi podařilo vrátit ke hře z první sady. Hlavně servis byl parádní,“ pochvalovala si Muchová po vítězství nad vítězkou na Australian Open, která se prezentovala sebevědomým výkonem. „Neřekla bych, že je to pro mě překvapení, ale výhry si cením. Byla jsem připravena využít všechny své zbraně a jsem nadšená, že to fungovalo,“ radovala se Muchová.

Hodně rychle skončila cesta Barbory Krejčíkové. Hráčka z loňské soupisky TK Agrofert domácí Badosaovou nezachytila začátek a ve druhé sadě se marně snažila o obrat. O kolo později se rozloučila Karolína Plíšková, které Ruska Pavljučenková dokonce nadělila kanára. 

 

MUŽI

Ostrava

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Etcheverry (Argentina) 6:1, 4:6, 2:6; Lehečka – Lestienne (Francie) 6:2, 6:2, 2. kolo: Lehečka – Bonzi (3-Francie) 3:6, 4:6.

ŽENY

Madrid

Dvouhra – 1. kolo:  Kvitová (9) – Bouzková (ČR) 6:2, 2:3 skreč; Krejčíková – Badosaová (Španělsko) – Krejčíková 1:6, 5:7; Muchová – Wang Čchiang (Čína) 6:1, 6:3; Karolína Plíšková (6) – Gauffová (USA) 5:7, 6:3, 6:2, 2. kolo: Kvitová – Kerberová (Německo) 6:4, 7:5; Muchová – Ósakaová (2-Japonsko) 6:4, 3:6, 6:1, Karolína Plíšková – Pavljučenková (Rusko) 0:6, 5:7.