Pomalé uvolňování vládních opatření zaznamenalo první vlaštovky ve sportu. Kromě neorganizovaných nebo ilegálně trénujících organizovaných sportovců mohou nyní oficiálně na plac i sportovci individuální. Třeba tenisté. A taky toho náležitě využili. Jak potvrzují provozovatelé tenisových kurtů, zájem je obrovský.

„Zájem je, protože samozřejmě sportovat lidé chtějí. A hodně se jich ptalo i v době, kdy se sportovat nemohlo. Teď můžou,“ usmívá se starosta Kostelce na Hané František Horák. Město je provozovatelem kurtů s antukou a umělou trávou.

Podobně je to i u Dušana Běhala, který má pod palcem kurty u Víceúčelové haly-zimního stadionu v Prostějově. „Už trénujeme, valíme. Zájem je obrovský, protože lidi neměli co dělat. Jsou tedy nyní rádi, že se můžou zase hýbat,“ uvádí pro Večerník.

V obou případech se na kurtech brána netrhne. Poptávka po volném termínu už často značně převyšuje nabídku. „Jsou tam stálí tenisté hrající pravidelně. A pak tací, kteří chtějí nárazově, ti už se pomalu nedostanou. Protože zájem je opravdu velký,“ potvrzuje Horák. Velký zájem provozovatelé tenisových kurtů zaznamenali už po první loňské koronavirové vlně. „Řekl bych, že je to nastejno. Běží to průběžně, ale do třiceti minut, když se všichni střídají, tak se všichni na kurt dostanou. Máme nyní čtyři kurty, ale stavíme další dva, tak se dostaneme na původních šest,“ slibuje do budoucna zájemcům o tenis Dušan Běhal.