Velice smutnou sezónu zaknihovala jinak renomovaná a svou kvalitou vyhlášená tenisová scéna neregistrovaných v Prostějově. Většinu letošního roku totiž silně poznamenal koronavirus, což o bílém sportu v podání špičkových hobbíků platilo dvojnásob.

Hned v lednu normálně odstartoval Marry Cup 2020, tedy další ročník seriálu „amatérských“ turnajů konaných během zimy v hale prostějovského Hotelu Tennis Club a za letního počasí v přilehlém profi areálu antukových dvorců TK Prostějov, případně v Mostkovicích.

V tradičním režimu jednoho klání měsíčně se však stihly odehrát pouze dva úvodní díly, po lednovém ještě únorový. Zkraje března pak zaútočil covid-19 a dvojice hlavních organizátorů Martin Krupička a Marek Florián rozhodla z logických důvodů o zrušení následujícího programu až do letních prázdnin.

Maximální důraz byl v tu dobu kladen na zdárné uskutečnění červnového Prostějov Cupu 2020, což je každoročně jeden z největších podniků neregistrovaných tenistů nejen v České republice, ale bez přehánění i ve střední Evropě.

Hygienická opatření tehdy přála, uvolnění situace s nákazou umožnilo akci uspořádat v plném rozsahu. Leč bohužel zasáhla jiná rána osudu: pro změnu krutá nepřízeň počasí. Vytrvalý silný déšť od brzkého dopoledne až do odpoledních hodin rozmetal zápasové plány na padrť, zbyla jen náhradní varianta zrychleného miniturnaje pod střechou krytého centrkurtu Agrofert Arény.

Podle původního záměru se pak měl od září znovu rozjet alespoň zbytek načatého ročníku Marry Cupu, jenže ani tohle vinou opětovně se zpřísňujících nařízení vlády ČR z důvodu nastupující druhé vlny koronaviru nevyšlo. Zrušeny musely být i všechny zbývající díly letošní série, která tak zásahem vyšší moci zůstala doslova v troskách.

„Tenhle rok nám skutečně vůbec nepřál, k zákeřnému covidu se přidala i nepřízeň počasí o předposledním červnovém víkendu. Přesto chci moc poděkovat všem, kdo se zúčastnili či se jakkoliv podíleli na Prostějov Cupu 2020 i obou uskutečněných turnajích Marry Cupu 2020, stejně jako veškerým partnerům v čele se statutárním městem Prostějov. Věřím, že nás špatné okolnosti nezlomí, ale naopak posílí. A v příštím roce se opět naplno vrátíme – samozřejmě pokud to zdravotní situace v zemi umožní,“ prohlásil Martin Krupička.