Potřetí v řadě se v Římě dostala hráčka TK Agrofert Karolína Plíšková až do finále, přesto na turnaj nebude vzpomínat úplně v dobrém. Ve finále s Polkou Igou Šwiatekovou dostala hned dva kanáry.

„Nemůžu se na turnaj dívat jen z pohledu posledního zápasu. Celkově jsem hrála solidně, bojovala jsem, což se ukázalo především ve čtvrtfinále,“ narážela Plíšková na skutečnost, že v zápase s Lotyškou Ostapenkovou odvrátila tři mečboly. „Ve finále jsem neměla na soupeřku žádnou zbraň. Vyhnala mě z kurtu,“ dodala Plíšková.

Mezi nejlepší osmičku se probila Barbora Krejčíková, které se podařilo porazit i čtvrtou nasazenou Soňu Keninovou ze Spojených států. Nestačila až na Igu Šwiatekovou, když ve vyrovnaném duelu neproměnila dva mečboly. „Každá taková porážka mrzí. Ale hrála jsem dobře, stydět se nemusím,“ poznamenala Krejčíková.

Petra Kvitová po dobrém začátku vypadla ve 2. kole, když ve třech setech nestačila na Věru Zvonarevovou. V rozhodujícím dějství vedla 2:0, pak ale prohrála pět her v řadě a přes velkou snahu utkání neotočila. „Na chvíli jsem vypadla z rytmu, nabraná ztráta byla příliš velká,“ posteskla si Kvitová.

Těsně před začátkem turnaje se kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům odhlásila Karolína Muchová, dcera prostějovského rodáka a fotbalisty Josefa. „Dlouhé týdny jsem léčila natržený břišní sval, a i když se mi podařilo vrátit do formy, bohužel stále nejsem stoprocentně v pořádku,“ vysvětlila sestra současné brankářské jedničky Filipa. 

 

ŽENY

Řím – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Kvitová (11) – Linetteová (Polsko) 1:6, 6:0, 6:2; Krejčíková – Čeng Saj-saj (Čína) 6:2, 6:0. 2. kolo: Krejčíková – Keninová (4-USA) 6:1, 6:4; Karolína Plíšková (9) – Sevastovová (Lotyšsko) 6:2, 6:3; Kvitová – Zvonarevová (Rusko) 4:6, 6:3, 4:6. 3. kolo: Karolína Plíšková – Zvonarevová (Rusko) 7:5, 6:3; Krejčíková – Šwiateková (15-Polsko) 6:3, 6:7, 5:7. Čtvrtfinále: Karolína Plíšková – Ostapenková (Lotyšsko) 4:6, 7:5, 7:6. Semifinále: Karolína Plíšková – Martičová (Chorvatsko) 6:1, 3:6, 6:2. Finále: Karolína Plíšková – Šwiateková (15-Polsko) 0:6, 0:6.