První předběžný přihláškový list obdrželi od vedení ATP Challenger Tour pořadatelé tenisového turnaje MONETA Czech Open. Nechybí v něm ani hráči první světové stovky. Na prostějovských kurtech se tak od 14. do 20. června bude hrát opět špičkový antukový tenis.

„Je to takový úvodní nástřel. Uvidíme, kdo nakonec do Prostějova dorazí. Turnaj ale má mezi tenisty skvělé jméno. Hráči se opakovaně vrací. Jsem přesvědčená, že osmadvacátý ročník bude mít výbornou úroveň,“ míní ředitelka MONETA Czech Open Petra Černošková.

Mezi přihlášenými je například zkušený španělský antukový specialista Pablo Andujar, vítěz čtyř turnajů na okruhu ATP. Hodně atraktivním hráčem je také Federico Coria z Argentiny, který se na loňském French Open dostal až do 3. kola. Na antuce podává své nejlepší výkony Ital Gianluca Mager. Právě na tomto povrchu už dokázal porazit excelentní tenisty. Jedním z nich byl například Dominic Thiem, dvojnásobný finalista z Paříže a vítěz US Open. A právě čtvrtého hráče světového žebříčku porazil znovu včera v 1. kole French Open, když otočil zápas z 0:2 na 3:2 na sety. „Proti takovým tenistům budou bojovat naši nejlepší hráči, jejichž účast máme dohodnutou. Myslím, že uvidíme atraktivní a dramatické zápasy, což k nejlepšímu turnaji v České republice patří,“ říká Černošková.