Čtyři hráči první světové stovky budou největšími favority 28. ročníku MONETA Czech Open, který se bude hrát na prostějovských kurtech až do 19. června. Přímo do hlavní soutěže se dostalo hned devět domácích tenistů, tři z nich díky divoké kartě, kterou dostali od pořadatelů.

„Se startovním polem jsme spokojeni. Máme tady opravdu výborné antukové specialisty, jejich start je pro fanoušky určitě hodně atraktivní. Současně si hlavní soutěž zahraje celá řada našich mladých nadějí, což je vždy naší největší ambicí,“ uvedla ředitelka MONETA Czech Open Petra Černošková.
Nejvýše nasazeným hráčem turnaje je předloňský vítěz a poslední finalista Pablo Andujar. Dvojkou je domácí trojnásobný vítěz největšího tuzemského turnaje Jiří Veselý. O titul budou hrát klasičtí antukáři Gianluca Mager z Itálie nebo Federico Coria z Argentiny. Mezi nasazenými nechybí jeden z nejlepších slovenských tenistů Jozef Kovalík, osmičku uzavírá zkušený Slovinec Blaz Rola.
„Nejvíce ale zřejmě budeme sledovat výsledky našich kluků. Jirka Veselý se pokusí vyhrát turnaj počtvrté, Jirka Lehečka zase obhajuje loňské semifinále. Osobně jsem zvědavá na české naděje, které dostaly volnou kartu,“ poznamenala Černošková.
Do hlavní soutěže se díky kartě dostal Dalibor Svrčina, Andrew Paulson a Daniel Siniakov. Na základě žebříčku si MONETA Czech Open zahraje také Vít Kopřiva, Zdeněk Kolář, Jonáš Forejtek a Michael Vrbenský.
„Nejtěžší los má zřejmě Vít Kopřiva, kterého na úvod čeká šestý nasazený Jozef Kovalík. Ale to neznamená, že náš hráč nemůže postoupit. Myslím, že tento zápas bude patřit mezi ozdoby prvního kola,“ uvedla ředitelka MONETA Czech Open s tím, že je na programu hned ve druhé rundě úvodního dne. Hned poté se na dvorci číslo 1 představí Kolář proti Miedlerovi z Rakouska a v pondělí 14. června nastoupí i Svrčina s Němcem Bachingerem. V úterních zápasech čeká Veselého Argentinec Mena, Lehečku ve exfederálním derby Slovák Klein, Siniakova těžký duel s Argentincem Baezem, Forejtka třetí nasazený Mager z Itálie a Vrbenského Portugalec Oliveira. Z dalších duelů 1. kola láká pozornost vstup nasazené jedničky Andujára, jehož vyzve Japonec Watanuki a Slovák Kližan musí překonat Rusa Kuzněcova.
No, bude se na co dívat, tak se stavte. Denní program startuje v 10.30 hodin, finále je na programu v sobotu 19. června od 10.00 hodin na centrálním dvorci NTC MORAVA Za Kosteleckou ulicí.

 

Pavouk Turnaje

Pavouk Dvouhry

Pavouk Čtyřhry

Program dne