Nečekané výsledky nabídl také třetí den tenisového challengeru Moneta Czech Open. Radost domácím fanouškům udělal postup nadějného Dalibora Svrčiny, zklamáním byla naopak porážka druhého nasazeného Jiřího Veselého.

Prvním domácím tenistou, který se probojoval do čtvrtfinále, se stal Zdeněk Kolář po výhře nad Vítem Kopřivou. Poraženému hráči nevyšla první sada a přes výrazné zlepšení utkání neotočil.

„Začátek mi utekl, ale ve druhém setu jsem se dokázal zvednout. Bohužel ve zkrácené hře jsem udělal několik zbytečných chyb a Zdeňkovi výhru ulehčil,“ přiznal zklamání Kopřiva, kterého následně čeká antukový turnaj v Miláně.

Z postupu mezi nejlepší osmičku měl vítěz velkou radost, přestože byl, podle Koláře, zápas hodně náročný. „Do startu druhého setu bylo všechno v mé režii, pak ale Víťa začala hrál svoji strojovou hru, která dělá každému problémy. Naštěstí se podařilo koncovku druhé sady urvat, stálo to však hodně sil. Fyzicky se ale cítím dobře, takže na čtvrtfinále budu připravený,“ prohlásil Kolář.

Divokou kartu od pořadatelů turnaje zatím maximálně využívá talentovaný Dalibor Svrčina. Osmnáctiletý tenista ve 2. kole porazil po setech 6:1, 7:5 Rakušana Alexandera Erlera. „Měl jsem velkou motivaci a na kurech, kde trénuji se cítil dobře. Musím přiznat, že v závěru mi pomohl soupeř, který chyboval při svém servisu. Radost z postupu mám i tak velkou,“ usmíval se Svrčina, kterému parádně vyšel první set, v dalším průběhu ale musel o postup tvrdě bojovat. „Zhoršil jsem se na podání a Erler se uvolnil. Všechno se to sešlo. Naštěstí mi pomohli i diváci, kteří fandili a to mě nakoplo,“ dodal Svrčina.

Už po souboji s Němcem Tobiasem Kamkem skočil turnaj pro druhého nasazeného Jiřího Veselého. Česká jednička prohrála 3:6, 4:6 a přišla po možnost vyhrát prostějovský turnaj počtvrté v kariéře. „Až na první dvě hry jsem se trápil. Hledání nějaké konstantní hry bylo marné. Nebylo to o soupeři, ten mě nezaskočil. Prohrál jsem si to sám,“ přiznal Veselý.

Ve druhém setu sice dokázal dohnat ztrátu brejku, v deváté hře ale Kamke opět získal servis českého tenisty a dokázal zápas dopodávat. „Šanci od soupeře přišla, nedokázal jsem ji však využít. Musím doufat, že svoji hru najdu, jinak budu mít v dalším průběhu sezony problémy,“ dodal zklamaně Veselý. 

 

Výsledky 2. kola Moneta Czech Open: Vrbenský – Dellien (5-Bol.) 1:6, 2:6, Mager (3-It.) – Baez (Arg.) 7:6, 6:2, Kolář – Kopřiva 6:3, 7:6, Svrčina – Erler (Rak.) 6:1, 7:6, Coria (4-Arg.) – Kuzněčov (Rus.) 6:7, 7:5, 6:2, Rola (8-Slovin.) – Klein (Slov.) 6:4, 3:6, 7:6, Veselý (2) – Kamke (Něm.) 3:6, 4:6, Watanuki (Jap.) – Molčan (Slov.) 1:6, 2:6.

 

Pavouk Turnaje

Pavouk Dvouhry

Pavouk Čtyřhry

Program dne