Český tenis má svého zástupce v semifinále tenisového Moneta Czech Open. Rozhodly o tom, čtvrtfinálové duely, které udržely v soutěži Zdeňka Koláře. Dalibor Svrčina naopak své utkání prohrál.

Zdeněk Kolář v úvodním čtvrtfinálovém utkání proti Němci Tobiasi Kamkemu sice ztratil první hru, na kurtu byl přesto většinou lepším hráčem. Dodržoval stanovenou taktiku a po necelých čtyřiceti minutách získal vedení, když úvodní sadu vyhrál 6:2 a pravidelně atakoval soupeřův servis. „Snažil jsem se měnit rytmus hry. Střídat dlouhé a krátké míče, kouskovat jeho konstantní údery od základní čáry. Nechtěl jsem připustit, aby se hrálo podle jeho not. Fungovalo to dobře,“ pochvaloval si Kolář, který se na svého soupeře dobře připravil. Den před zápasem si přehrál Kamkeho střetnutí s Jiřím Veselým a věděl, co na německého protivníka může platit. „K soupeři mám respekt. Dlouho byl ve světové stovce, odehrál obrovské množství kvalitních zápasů. Nechtěl jsem nic podcenit,“ uvedl Kolář.

Kvalitní výkon předvedl také ve druhé sadě a po výsledku 6:3 se mohl radovat se zaslouženého postupu. „Hrát na centru není snadné. Je tady hodně stínů, s tím se musí člověk vypořádat. Povedlo se, jedeme dál. Čeká mě další těžký zápas. Přál bych si, aby tady nebyl poslední,“ naznačil své ambice Kolář.

Nebojácný výkon podal proti třetímu nasazenému Gianlucovi Magerovi z Itálie Dalibor Svrčina. Na postup to ještě tentokrát nestačilo (3:6, 2:6) prostějovský mladík přesto vysoce favorizovaného soupeře trápil přes hodinu a půl. „Výkon nebyl špatný. Bohužel jsem ale nedokázal proměnit několik šancí, mohlo to být ještě vyrovnanější. Třeba hned na začátku jsem vedl 1:0 a 40:15, soupeř přesto srovnal. Takové situace musím příště vyřešit lépe,“ řekl Svrčina.

Výsledky 3 dne Moneta Czech Open: čtvrtfinále dvouhry – Kolář – Kamke (Něm.) 6:2, 6:3, Svrčina – Mager (3-It.) 3:6, 2:6, Molčan (Slov.) – Dellien (5-Bol.) 6:3, 6:1, Coria (4-Arg.) – Rola (8-Slovin.) 6:4, 6:1.

  

Pavouk Turnaje

Pavouk Dvouhry

Pavouk Čtyřhry

Program dne