Tenisový turnaj ve čtyřhře neregistrovaných PROSTĚJOV CUP dospěl ke svému kulatému jubileu. V sobotu 26. června od 8.00 hodin se uskuteční jeho 10. ročník – a v překrásném areálu TK Prostějov za Kosteleckou ulicí to bude opravdový mazec! Pečlivě a dlouho dopředu připravovaná akce hodlá dostát pověsti jedné z nejlepších svého druhu ve střední Evropě jak kvalitou startovního pole i předváděných výkonů, tak perfektním zajištěním i organizací.

„Veřejnost určitě nejvíc zajímá, kteří účastníci u nás nastoupí. Z bývalých profesionálních tenistů bude největší hvězdou Radovan Světlík, v minulosti 230. muž světového žebříčku. Bílý sport však skvěle ovládá spousta dalších borců ze čtyřiačtyřiceti přihlášených dvojic, na většinu je při zápasech radost pohledět. Chybět nebudou například obhájci trofeje Radim Janíček a Jan Duba, řada domácích párů z celého regionu a stejně i zástupci ze všech koutů České republiky. Dorazit by měli také zahraniční aktéři,“ potvrdil Večerníku, který je tradičně mediálním partnerem klání, hlavní organizátor Martin Krupička.

Vyhlášený sportovní podnik pořádá společně s Petrem Dosedělem, někdejším prostějovským hokejistou. „Pupa jedná o účasti se známými osobnostmi ledního hokeje. Uvidíme, jestli nakonec dorazí duo bratrů z LHK Jestřábi Radek Meidl a Václav Meidl či renomovaná komentátorská dvojice ČT Sport tvořená bývalými reprezentanty ČR Martin Hosták a David Pospíšil, což by znamenalo ohromné zpestření. S mladým fotbalistou Slavie Praha Davidem Zimou naopak nemůžeme počítat kvůli jeho účasti s nároďákem na probíhajícím mistrovství Evropy a pravděpodobnému postupu do dalších bojů šampionátu, podle předchozí dohody za něj ovšem zaskočí tatínek Aleš Zima před lety hrající hokejovou extraligu,“ vyjmenoval Krupička nejzajímavější hvězdy nadcházejícího spektáklu.
Vinou nižšího počtu přihlášených dam musel zrušit souběžně konanou ženskou soutěž. „Ale holky o nic nepřijdou. Ty, co chtějí nastoupit, jsme přesunuli do hlavního turnaje mužů. Věřím, že k nim pánové budou na kurtech v rámci možností ohleduplní,“ zasmál se Krupička. Hrací systém dostane obvyklou podobu: nejprve duely v základních skupinách, poté vyřazovací boje v hlavním pavouku i v soutěži útěchy pro brzy vyřazené. „Naším podstatným cílem stále je, aby si všichni zúčastnění během celého dne co nejvíc zahráli a odjížděli domů bez ohledu na dosažené výsledky spokojení,“ zdůraznili Krupička s Dosedělem společně.
Medailové bitvy nejlepších včetně závěrečného finále přijdou na řadu v pozdním sobotním odpoledni. Leč o aktéry bude dokonale postaráno od samého rána až do večera či noci. Podle toho, kdo jak dlouho vydrží. „Díky exkluzivní podpoře mnoha partnerů můžeme hráčům i hráčkám nabídnout super zázemí a podmínky po všech stránkách,“ ujistil šéf PROSTĚJOV CUPU 2021. Například z jídelního menu se sbíhají sliny už při pouhém pročítání, co bude pro tenisové nadšence nachystané. Navíc dojde i na sýrovou Raclette party a Palírna U Zeleného stromu bude mít v areálu svůj stánek s tekutými vzorky zdarma.
„Právě Palírně U Zeleného stromu patří speciální díky za to, že věnovala ceny již do proběhlého seriálu našich kvalifikačních turnajů. Obrovsky poděkovat však samozřejmě chceme veškerým partnerům i sponzorům, neboť zásluhou jejich podpory můžeme akci dělat na tak vysoké úrovni.“ Generálními partnery jsou statutární město Prostějov, JS Phone, Neuklouzni.cz a Hrajme fér – sport je fajn. Záštitu nad desátým ročníkem převzali náměstek primátora Jiří Pospíšil a zastupitelé Petr Kousal s Boženou Sekaninovou.
Pro veškeré aktéry i diváky platí povinnost dodržovat aktuální hygienická nařízení proti šíření koronaviru. „Naštěstí jsou covidová opatření momentálně už dost rozvolněná, tudíž letošní PROSTĚJOV CUP může proběhnout za rozumných okolností bez přehnaného omezování. Na pořádek v celém areálu TK Prostějov, za jehož poskytnutí moc děkujeme manželům Černoškovým z marketingové agentury TK PLUS, každopádně dohlédnou pracovníci Bezpečnostní agentury SIDA,“ upozornil Martin Krupička s finálním dovětkem: „Pochopitelně zbývá jediné – aby nám vyšlo příznivé počasí. Pokud to klapne, můžeme se těšit na vynikající sportovní událost!“

 

Prostějov Cup 2021