Také s dalším ročníkem MONETA Czech Open byli pořadatelé a partneři turnaje spokojeni. Největší mužská tenisová událost dala příležitost mladým domácím hráčům, opět se potvrdilo, že prostějovské klání je nejvýznamnějším podnikem v České republice. S úrovní i obsazením startovního pole dalšího ročníku prostějovského challengeru byl spokojený také prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka, podle něhož je právě toto klání výkladní skříní úspěšného sportu.

„Covid jsme porazili loni, vyhráli jsme i letos. Přestože pořadatelé museli řešit celou řadu věcí, které s tenisem nemají až tak moc společného. Tým ředitelky Petry Černoškové odvedl skvělou práci,“ uvedl šéf retailového bankovnictví MONETA Money Bank. „Je jen škoda, že český tenis neměl svého zástupce ve finále, ale třeba se takového obsazení dočkáme v příštím roce.“

S letošním ročníkem prostějovským pořadatelům výrazně pomohl Český tenisový svaz, který se ve složité době stal druhým nejvýznamnějším partnerem, a díky jeho podpoře se podařilo turnaj udržet v kategorii Challenger Tour 100. „Sluší se poděkovat Ivo Kaderkovi za velkou podporu. Pomohla nám udržet turnaj na patřičné úrovni a nebylo třeba snižovat jeho celkovou dotaci. V dnešní složité době je to malý zázrak. Laťka zůstala vysoko, odpovídá podniku, který má statut Czech Open,“ prohlásil šéf pořádající TK PLUS Miroslav Černošek.

Průběh zápasů pečlivě sledoval šéf českého i evropského tenisu. „Z pohledu Českého tenisového svazu je prostějovský turnaj mimořádně důležitý, drží navíc hrdý statut Czech Open, má velkou tradici. Deset českých hráčů v hlavní soutěži, i to je důvod, proč si prostějovského challengeru tak vážím. Naši kluci dostali šanci bojovat o body do světového žebříčku, současně se na kurtech představili opravdu špičkoví antukáři,“ měl Ivo Kaderka radost především z výkonů domácích nadějí, které většinou dobře využily volné karty od pořadatelů. „Průběh celého týdne potvrdil, že MONETA Czech Open je nejlepší turnaj u nás a za tenisový svaz můžu slíbit, že uděláme maximum, aby to tak zůstalo také v dalších letech,“ dodal.

Šéf domácího i evropského tenisu připomněl, že turnaj prošel složitým obdobím kvůli zdravotní situaci ve světě. „Vloni jsme tady stáli ve složité situaci, byli jsme zaskočeni covidem, vše se nakonec díky nasazení dokonalých prostějovských pořadatelů zvládlo, i když se muselo doslova kouzlit. Letos jsme bohužel opět nebyli v normálních podmínkách, muselo se překonávat nespočet problémů, plnit nařízení, turnaj se konal v nutné bublině. Zkušenost z loňska týmu kolem Petry Černoškové samozřejmě hodně pomohla, manuál už všichni znali, nemuseli překonávat jedno překvapení za druhým. Je třeba říct, že si organizátoři zaslouží podtrženou jedničku,“ pochválil pořadatele Kaderka.

Přesto první muž českého tenisu doufá, že za rok už bude vše probíhat standardním způsobem. „Turnaj budeme samozřejmě podporovat, budeme opět druhým investorem. A opravdu věřím, že se už nebudou muset překonávat žádná opatření, turnaje budou bez složitých bublin, zapomeneme na roušky a budeme se radovat z tenisu jako dřív. To si samozřejmě přejeme všichni a věřím, že se konečně dočkáme,“ rozloučil se s Prostějovem Ivo Kaderka.

Finálovým dnem skončila pro letošek práce na turnaji pro jeho ředitelku Petru Černoškovou. Šéfka celé akce ocenila spolupráci se zástupci ATP a také členy svého týmu. „Všechno jsme zvládli, dobře dopadla i kontrola z hygienické stanice. Přesto bych chtěla, abychom se za rok všichni sešli v normální době. Bez roušek a omezení a tenis si užívali naplno,“ vyjádřila své přání Černošková.

 

26 partneri moneta tenis