Travnaté dvorce v All England Clubu zatím Českým hráčkám svědčí. Kromě Petry Kvitové, která nestačila v prvním kole na Američanku Stephensovou jdou všechny v soutěži dále. Ve včerejším programu jich postoupilo všech šest, které se na kurtech představili. V mužské části pavouka je situace odlišná. Jediný český zástupce Jiří Veselý totiž včera vzdal souboj s Maďarem Fucsovicsem za stavu 3:6 a 4:5. V dnešním programu se o postup do dalších kol porve hned pět hráček.

 

Tenista Jiří Veselý si dokázal v prvním kole poradit s Němcem Hanfmannem 3:0 na sety. Ve druhém kole však i vinou zdravotních potíží vzdal zápas proti Fuscovicsovi po hodině a půl a s turnajem se rozloučil.

Ženy mají za sebou naprosto parádní den, kdy se z postupu radovalo všech šest hráček, které se v rámci včerejšího programu představili. Nelichotivou bilanci jedenácti porážek v řadě zastavila Kristýna Plíšková a poradila si v prvním kole s Australankou Sharmovou 2:1 na sety. Svůj první zápas zvládla také Karolína Muchová, která si ve dvou setech poradila s Číňankou Čang Šuaj. Do druhé kola se podařilo proniknout i Kateřině Siniakové, ta nedala šanci Číňance Wang Ja-fan a hladce postoupila. Otočit utkání prvního kola se vydařilo Markétě Vondroušové proti nasazené Estonce Kontaveitové.

Další dvě České hráčky postoupili již do třetího kola. Karolína Plíšková vyřadila, která porazila dvakrát 6:2 Chorvatku Vekičovou, i když se jméno své soupeřky dozvěděla jen pár minut před zápasem. Vítězství slavila také Tereza Martincová, která porazila Podorskou z Argentiny a ve třetím kole ji čeká souboj právě s Karolínou Plíškovou.

Už v úterý se podařilo postoupit přes první kolo vítězce Roland Garros Barboře Krejčíkové, která si za hodinu a deset minut poradila s Dánkou Tausonovou.

Wimbledon

Muži – 2. kolo

Veselý – Fucsovics 3:6, 4:5 (skreč)

Ženy – 1. kolo

Kvitová – Stephensová

Muchová – Čang Šuaj 6:3, 6:3

Kr. Plíšková – Sharmaová 3:6, 6:4, 6:4

Vondroušová – Kontaveitová 2:6, 6:4, 6:2

Siniaková – Wang Ja-fan 6:1, 6:0

Ženy – 2. kolo

Martincová – Podorská 6:3, 7:6(5)

Ka. Plíšková – Vekičová 6:2, 6:2