Ani ve svém třetím vystoupení neztratil hráč TK Agrofert Dalibor Svrčina na turnaji Prostějov Open by Zeleneč set. Ve čtvrtfinále domácího podniku z okruhu ITF si po setech 6:3, 6:3 poradil s Američanem s českými kořeny Tobym Alexem Kodatem.

Turnaj se ve čtvrtek dočkal čtvrtfinálových zápasů. Posledním domácím zástupcem v hlavní soutěži dvouhry je Dalibor Svrčina, který drží sérii osmi výher v řadě. Posledního vítězství dosáhl v duelu s Američanem s českými kořeny Tobym Alexem Kodatem, jehož přehrál ve dvou setech. „Když se daří, jde to docela dobře. Zápasů je v poslední době sice hodně, ale nějaké síly ještě mám. Chci zůstat v turnaji co nejdéle, budu se snažit získat titul,“ uvedl tenista prostějovského TK Agrofert.

Turnajová sedmička protáhla svou vítěznou šňůru už na osm zápasů v řadě a dál bude vylepšovat své žebříčkové maximum. Už po triumfu na TK Sparta Prague Open se Svrčina vyhoupl na 334. místo světa. Body z Prostějova bude připisovat do rankingu sice až za dva týdny, ale v případě dalšího úspěšného tažení se výrazně přiblíží k dalšímu milníku, kterým by byl průnik do třetí stovky světa.

V semifinále bude Svrčinovým soupeřem Facundo Diaz Acosta, turnajová šestka. Argentinec ve čtvrtfinále překvapivě vyřadil nejvýše nasazeného Lucase Miedlera z Rakouska. Odpoledne se odehrají také oba semifinálové zápasy čtyřhry, v nichž vedle Svrčiny budou hrát také Marek Gengel a David Poljak.

Denní program startuje v pátek od 11.00 hodin.