Hned dvě české tenistky postoupily na US Open do čtvrtfinále, do závěrečných soubojů posledního grandslamu přesto nezasáhly. Barbora Krejčíková a Karolína Plíšková zápasy o účast v semifinále shodně prohrály ve dvou setech.

Už ve 4. kole měla Krejčíková namále se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou, s vypjětím všech sil ale utkání zvládla. V následujícím zápase s Běloruskou Arynou Sabalenkovou už ovšem neměla nárok. „Sezóna je opravdu dlouhá a dostala mě. Nechci brát zásluhy soupeřce, protože hrála výborně. Ale všechno, co se přihodilo v posledních dnech a nocích, se na mně podepsalo. Vnímám to jako součást procesu, musím se poučit a makat dál,“ řekla Krejčíková po posledním utkání, čtvrtfinále přesto vnímá jako úspěch. „Být při premiéře na US Open ve čtvrtfinále je nádhera. Úplně super, když se podívám, kde jsem byla před rokem. Nikdo to neočekával, ani já,“ dodala tenistka.

Mezi nejlepší čtyři hráčky se nedostala ani Karolína Plíšková. Ve druhém grandslamovém týdnu sice porazila Anastasii Pavljučenkovovou z Ruska, ve čtvrtfinále ale nenašla recept na hru Marie Sakkariové z Řecka. „Neměla jsem žádnou šanci při servisu soupeřky. Moje podání nebylo tak dobré jako v předchozích zápasech. Soupeřka neměla žádnou pasivní pasáž, ukázala skvělou formu,“ řekla Plíšková. Sakkariová v turnaji vyřadila hned tři české tenistky. Kromě Plíškové poslala domů Kateřinu Siniakovou a Petru Kvitovou.