Poprvé od loňského února se prostějovský tenista Jiří Veselý dočkal turnajového vítězství. Triumfoval na challengeru ve Francii, když ve finále porazil Norberta Gomboše ze Slovenska.

„Čekání na úspěch bylo hodně dlouhé. Trápil jsem se, chybělo mi sebevědomí a herně to z mé strany nebylo dobré. V posledních týdnech se to lepší, škoda že se blíží konec sezóny. Ale pochopitelně mám radost, že jdu zase nahoru. Mám na co navázat v dalších týdnech a měsících,“ řekl Veselý.

Nasazená dvojka francouzského challengeru se mohla po celý týden spoléhat na svůj servis. Během posledního utkání dokonce nemusel čelit ani jednomu brejkbolu, což bylo pro konečný úspěch klíčové. „Narazil jsem na kvalitní soupeře, kromě Norberta to byl například Andreas Seppi, dlouholetý hráč první světové stovky. Titul má svoji cenu, protože celý turnaj byl hodně dobře obsazený,“ pochvaloval si Veselý.

Ostatním prostějovským tenistům se tentokrát nedařilo. Dalibor Svrčina v chilském Santiagu vypadl hned v 1. kole stejně jako Jiří Lehečka v Barceloně. V Neapoli pak Zdeněk Kolář skončil ve 2. kole.