Bez vítězství skončila při své singlové premiéře na Turnaji mistryň Barbora Krejčíková, hráčka ze soupisky extraligového TK Agrofert Prostějov. Grandslamová vítězka ale zůstává na turnaji ve hře o vítězství ve čtyřhře.

„Dvakrát jsem prohrála ve třech setech. Mrzí mě to, alespoň jedno vítězství jsem chtěla urvat. Ale beru to jako obrovskou zkušenost. Dříve mě nenapadlo, že se na tento turnaj dostanu. Udělám maximum, abych si to za rok zopakovala,“ řekla Krejčíková.

Mnohem lepší bilanci má Karolína Plíšková. Která porazila Gabrine Muguruzaovou ze Španělska a pak také Krejčíkovou, přestože v prvním setu dostala kanára. „Skupina se zamotala, ani dvě výhry nemusí stačit. Ale ostudu jsem neudělala,“ prohlásila Plíšková po třetím vystoupení v turnaji.

O postupujících se definitivně rozhodovalo duelu Kontaveitové s Muguruzaovou, který začínal po uzávěrce v pondělí 2:30 v noci českého času.

Pouze devět her ztratil v úvodních dvou zápasech deblové soutěže pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a postoupil do semifinále. Nejvýše nasazená dvojice na kurtu pokaždé dominovala a potvrdila pozici turnajových favoritek.

„Všichni nás znají, protože spolu hrajeme už dlouho. Jsme pro soupeřky čitelné. Musíme tak pokaždé podat kvalitní výkon a potvrzovat pozici favoritek. Zatím se nám to daří,“ potěšily výkony páru Krejčíkovou. „Všechno funguje, pořadatelé se snaží vytvořit co nejlepší atmosféru a my se snažíme k tomu přispět kvalitním výkonem. Docela se to daří, hlavně druhý zápas byl z naší strany skvělý,“ přidala Sinaková. 

ŽENY

Gaudalajaa – TURNAJ MISTRYŇ

Dvouhra – základní skupina: Krejčíková (3) – Kontaveitová (8-Estonsko) 3:6, 4:6; Karolína Plíšková (3) – Muguruzaová (6-Španělsko) 4:6, 6:2, 7:6; Krejčíková – Muguruzaová 6:2, 3:6, 4:6; Karolína Plíšková – Kontaveitová 4:6, 0:6; Karolína Plíšková – Krejčíková 0:6, 6:4, 6:4.

Čtyřhra – základní skupina: Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Fichmanová, Olmosová (8-Kanada/Mexiko) 6:4, 6:1; Krejčíková, Siniaková – Sie Šu-wej, Mertensová (3-Tchaj-wan/Belgie) 6:3, 6:1.