Hned tři tenisté prostějovského TK Agrofert se představili na tradičním a kvalitně obsazeném halovém challengeru v Bratislavě. Nejdále se dostal Jiří Lehečka, který ve čtvrtfinále nestačil na druhého nasazeného Giekspoora z Nizozemí.

Dalibor Svrčina po úspěšně zvládnuté kvalifikaci získal cenný skalp domácího hráče Horanského, nad jeho síly byl pak další zkušený tenista Ferreira Silva z Portugalska, který lépe zvládl koncovky obou setů. Hned v úvodu se rozloučil Zdeněk Kolář po porážce s nejvýše nasazeným Italem Travagliou.

Lehečka nejprve porazil ostříleného Kazacha Stachovského a pak Poláka Zuka, v boji o semifinále nestačil na soupeře z osmé světové desítky. „Bylo to těsné, ztratil jsem pouze jedno podání. Ale bohužel se mi ani jednou nepovedlo soupeře brejknout,“ posteskl si Lehečka.

Ve Francii na turnaji v Roanne nepotvrdil pozici třetího nasazeného Jiří Veselý, který nedohrál zápas úvodního kola s domácím Giunardem. Český tenista si ve druhé sadě vyžádal pauzu na ošetření a během ní se rozhodl v utkání dále nepokračovat.

MUŽI

Bratislava- ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Travaglia (1-Itálie) 6:7, 3:6; Svrčina – Horanský (Slovensko) 2:6, 7:6, 6:1; Lehečka – Stachovskij (Kazachstán) 6:4, 7:5. 2. kolo: Svrčina – Ferreira Silva (Portugalsko) 4:6, 5:7; Lehečka – Zuk (Polsko) 2:6, 6:3, 6:2. Čtvrtfinále: Lehečka – Griekspoor (2-Nizozemí) 6:7, 4:6.

Roanne – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Veselý (3) – Guinard (Francie) 5:7, 2:3 skreč.