Od 25. listopadu budou tenisté České republiky hrát finálový turnaj Davis Cupu a jejich skupinu hostí Innsbruck. Vzhledem k tomu, že rakouská vláda zavedla od pondělí 22. listopadu celostátní lockdown, bude se v Olympiahalle hrát bez diváků. V zápasech proti Francii a Velké Británii tak výběru kapitána Jaroslava Navrátila bude chybět podpora fanoušků, kteří se na střetnutí chystali.

„Je to pochopitelně velká škoda, turnaj přijde o atmosféru. Doba, v níž žijeme, je těžká. Nedá se nic dělat, i když nás to mrzí. Vzhledem k přijatelné vzdálenosti Innsbrucku z České republiky mělo dorazit hodně fanoušků,“ posteskl si Navrátil.

Jeho výběr nebude do zápasů nastupovat v roli favorita a 25. listopadu vyzve Francii a 28. listopadu Velkou Británii. „Sestavy soupeřů jsou opravdu silné. Hraje se ale na dva vítězné sety, což může být výhoda těch slabších týmů. Tenisté z první padesátky navíc naše hráče kromě Veselého tolik neznají. Kluci tam nepojedou s tím, že musí. Ale mohou něco získat. To by nám mohlo vyhovovat,“ věří Navrátil.

Český tým půjde do turnaje v sestavě Jiří Veselý, Jiří Lehečka, Zdeněk Kolář, Tomáš Macháč a Lukáš Rosol. Výběr tak opět tvoří z větší poloviny tenisté prostějovského TK Agrofert. „Nominace na jednotlivé zápasy určíme podle aktuální formy. Rozhodně se nevzdáváme dopředu, na druhou stranu je zřejmé, že postup ze skupiny by byl velkým úspěchem,“ vnímá realitu kapitán českého výběru.