V lehce posunutém termínu letos proběhne extraliga smíšených tenisových družstev, ve které bude tým TK Agrofert Prostějov obhajovat stříbrné medaile. Nejvyšší soutěž se odehraje od 12. do 17. prosince a jednu semifinálovou skupinu bude hostit prostějovská hala. Finále je naplánováno do Prahy.

 

„Formát se oproti minulým letům nezměnil. V soutěži je osm účastníků, dvě semifinálové skupiny a dvě předkola. V prostějovské semifinálové skupině jsou Prostějov a Přerov plus vítěz předkola Pardubice-Jihlava. V pražské skupině jsou Sparta a I.ČLTK Praha, třetí tým vzejde z duelu Oáza Praha-Severočeská. Vítězové semifinálových skupin, které se hrají systémem každý s každým, se utkají ve finále, které se odehraje 17. prosince v Praze,“ popsal herní systém ředitel extraligy Tomáš Ostarek.

Na soupisce Prostějova by neměli chybět daviscupoví reprezentanti Jiří Veselý, Jiří Lehečka, Zdeněk Kolář plus Vít Kopřiva, v dámské polovině najdeme jména Tereza Smitková, Anna Sisková, Sára Bejlek a ve hře je i účast sester Fruhvirtových. „Pokračujeme v naší filozofii, že chceme dát prostor především našim mladým tenistkám a tenistům. Možná přivedeme jednu zahraniční posilu, základem družstva ale budou členové klubu,“ uvedl kapitán TK Agrofert Jaroslav Navrátil s tím, že cílem bude zabojovat o účast ve finále, což je vzhledem ke složení skupiny reálné. Přece jen pražské výběry I.ČLTK a Sparty působí mnohem nadupaněji. Výběr ze Štvanice chce spoléhat na Forejtka a především silné složení žen Vondroušová, Martincová, Hradecká, ze soupisky nezmizela ještě ani Muchová. To obhájce titulu ze Stromovky vyrukuje se Siniakovou, Kristýnou Plíškovou či Kužmovou. V mužích bude jedničkou Macháč, za ním je zkušený Rosol či talent Vrbenský. To prostějovský rival z Přerova má zatím vedenou jako jedničku mužů Nejedlého a žen Šramkovou, za níž je velký talent Nosková. Klub ale každoročně vytahuje zahraniční posily až těsně před startem extraligy.

Výběr TK Agrofet odehraje první zápas příští pondělí 13. prosince právě proti Přerovu, o dva dny později na něj čeká úspěšný kvalifikant. „Hrát se bude vždy od deseti hodin na dvou kurtech, čeká nás tradičně šest dvouher a tři debly.

"Padlo rozhodnutí, že soutěž se letos bohužel odehraje bez diváků."