Postupem do 2. kola na challengeru v turecké Antalyi ukončil sezónu talentovaný prostějovský tenista Dalibor Svrčina. Zakončit ji chtěl určitě jinak, a nejde ani o porážku s Britem Penistonem. Důvody jsou bohužel zdravotní a ty se podepsaly i pod porážku, přestože český hráč během zápasu vedl 6:2 a 4:1.

„Dostal jsem srdeční tachykardie, které občas mívám, ovšem nikdy nebyly tak silné. Jsem na sebe naštvaný, že jsem v zápase pokračoval dál i přes tyhle problémy,“ přiblížil nepříjemné okamžiky tenista, kterému zhořkla zatím nejlepší sezóna v kariéře. Během roku dokázal vyhrát challenger v Praze a poskočil z 843. místa až na aktuální 299. pozici světového pořadí.

„Musím ukončit sezónu dřív, než jsem chtěl. Jsem zdrcený, že skvělá sezóna musí končit zrovna takhle. Ale všichni vědí, že zdraví je na prvním místě. Je důležité zjistit, jaký je opravdu problém. Budu se snažit dát do pořádku, abych se mohl co nejdřív vrátit na kurty,“ poznamenal Svrčina. 

MUŽI Antalya

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Oliveira (Portugalsko) 6:4, skreč. 2. kolo: Svrčina – Peniston (V. Británie) 6:2, 4:6, 2:6.