TK AGROFERT před extraligou doplnil Zelenay a Schmiedlová

PROSTĚJOV První utkání v extralize smíšených družstev čeká 13. prosince tenisty TK Agrofert Prostějov. Proti Přerovu nastoupí v upravené sestavě. Původní soupisku ovlivnily zdravotní problémy několika hráčů.

původní zpravodajství

pro Večerník

Ladislav VALNÝ

„Kvůli potížím ukončil sezónu Dalibor Svrčina. Zůstal na soupisce, hrát ale nemůže. I z tohoto důvodu jsme oslovili deblového specialistu Igora Zelenaye. V jednotlivých zápasech se bude počítat každý bod a Igorovy obrovské zkušenosti ve čtyřhře se budou hodit,“ uvedl kapitán prostějovského družstva Jaroslav Navrátil.

Zranění vyřadilo předpokládanou ženskou jedničku Terezu Smitkovou. Do sestavy se tak dostala Slovenka Karolína Schmiedlová nebo polská tenistka Maja Chwaliňská. „Soupisku jsme doplnili také o naše naděje. Chceme, aby si všichni zvykali na atmosféru seniorské týmové soutěže. A není vyloučeno, že třeba do nějakého zápasu nastoupí,“ poznamenal Navrátil s tím, že u mužů se do sestavy dostal Adam Jurajda a Jakub Menšík a u žen Kristýna Tomajková.

Na začátku soutěže obhájci loňského stříbra narazí na soupeře z nedalekého Přerova. „Je to derby, čeká nás těžký zápas. Chceme vyhrát a udělat důležitý krok k postupu,“ prohlásil prostějovský kapitán.

Druhým soupeřem prostějovských tenistů bude celek LTC Pardubice, který v předkole porazil jednoznačně 6:0 Jihlavu.

Tenisová extraliga 2021 se hraje od neděle 12. prosince v Praze (areál TK Sparta Praha) a v Prostějově. Zápasy se budou hrát v tenisové hale NTC MORAVA vždy od 10.00 hodin. Extraligu hraje 8 týmů a jsou nasazeni do skupin podle výsledků loňské extraligy. Vítězové semifinálových grup se utkají ve finále, které je na programu 17. prosince v Milovicích. Vysílat jej bude ČT SPORT. Všechna utkání Tenisové extraligy 2021 se odehrají bez diváků.

TK AGROFERT: Mladí stále na prvním místě

Velkou vítěznou extraligovou sérii prostějovského tenisu už není třeba připomínat, ten je naposledy zapsán jako mistr v roce 2017, to klub z Hané vyhrál titul podesáté v řadě a popatnácté v historii extraligy smíšených družstev. Pak přišly prohry a bylo jasné, že se TK AGROFERT musí vydat jinou cestou, dát šanci především mladým, kteří rostou v prostějovském klubu.

„Jaká je naše základní týmová filozofie? Dávat příležitost našim odchovancům, prostějovským juniorským nadějím! V posledních třech letech jsme byli dvakrát ve finále, loni nás jen pár míčů dělilo od zlaté týmové radosti, od titulu týmového mistra České republiky. Naše naděje do budoucna jsou oprávněné, prostějovské mládí v letošní sezoně opět potvrdilo, že patří k absolutní české špičce,“ říká ředitelka tenisových projektů Petra Černošková.

Všechny další informace najdete ve speciální příloze TENISOVÁ EXTRALIGA STARTUJE, která je součástí dnešního vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.

DO RASTRU:

Semifinálová skupina „Prostějov“

pondělí 13. 12.           TK Agrofert Prostějov – TK Precheza Přerov

úterý    14. 12.             TK Precheza Přerov – LTC Pardubice

středa 15. 12.              TK Agrofert Prostějov – LTC Pardubice