Zápasovou tečku za letošním kalendářním rokem napíšou prostějovské volejbalistky dalším dvojutkáním ve dvou dnech. Jeho prvním dílem bude krajské derby ve Šternberku, kde ženy VK nastoupí v pátek 18. prosince od 17.00 hodin k dohrávce 2. dějství extraligové soutěže.

Zatímco vékáčko absolvovalo během uplynulého týdne jediný krátký mač evropského Challenge Cupu v Rumunsku včetně více než dvacetihodinového cestování, Sokolky měly na programu dva dohrávané souboje nejvyšší české ligy. Nejprve málem zvítězily v Králově Poli, než Brno po obří bitvě otočilo výsledek na 3:2. O den později svěřenkyně Jana Drešla podlehly na palubovce Přerova znovu těsně 2:3.

Momentálně tak Prostějov s pouhými čtyřmi bodíky na kontě klesl až k úplnému dnu tabulky, ovšem s nižším počtem osmi odehraných duelů v porovnání se všemi družstvy těsně nad ním. Například jeho nejbližší protivník je osmý, když z jedenácti zápasů vytěžil šest bodů. Tím pádem bude nadcházející konfrontace na šternberské půdě převelice důležitá.

„Souhlasím, že nás v pátek čeká utkání pravdy. Máme za sebou nepříjemnou sérii porážek, většinou s papírově mnohem silnějšími týmy. A teď se ukáže, jak budeme schopní zvládnout partii s mančaftem, na který bychom herně měli mít. Je potřeba si věřit, kolektivně bojovat a ukázat, že volejbal umíme,“ zdůraznil kouč áčka VK Lubomír Petráš.

Do základní sestavy TJ Sokol patří dvě jeho bývalé ovečky, nahrávačka Nicole Šmídová a libero Tereza Slavíková. Největšími oporami pak jsou slovenská smečařka Lucia Herdová či polská univerzálka Aleksandra Wanczyk. Přetrhne mančaft okolo úderné Gabriely Kopáčové šňůru výsledkových neúspěchů a odrazí se z poslední příčky UNIQA extraligy ČR 2020/21 o něco výš?