Necelé dva týdny společné přípravy stihly mládežnické volejbalistky VK Prostějov, než se hygienická opatření kvůli šíření koronaviru opět zpřísnila a vládní restrikce týmové tréninky ve vnitřních prostorech znovu zakázaly.

„Trénovali jsme od pondělí sedmého do pátku osmnáctého prosince, kdy už to zase přestalo jít. Zapojily se všechny věkové kategorie od juniorek přes kadetky, starší žákyně i mladší žákyně až po přípravku, a to v letní hale TK PLUS u velodromu,“ potvrdil šéftrenér nadějí ve vékáčku Aleš Novák.

Náplň společné práce po dvouměsíční nucené pauze prý odpovídala dané situaci. „Holky se do toho musely nejdřív trochu dostat, obnovovaly po delší době kontakt s míčem i herní návyky, stejně jako větší fyzickou zátěž. Podobalo se to začátku letní přípravy po prázdninách,“ přiblížil Novák. Navíc po zmíněných dvou týdnech přišla nová covidová stopka. „Reprezentantky Andrea Fabikovičová, Simona Marešová a Andrea Píchalová aspoň vyrazily ještě před Vánocemi na čtyřdenní soustředění mládežnického nároďáku ČR do slovinského Mariboru,“ prozradil Novák.

Všechny talenty VK teď procházejí svátečním volnem a čekají, co přijde dál. „Samozřejmě záleží na vývoji situace s koronavirem, a tím pádem na tom, co sportovcům dovolí, nebo nedovolí hygienici,“ odtušil zkušený lodivod pravdivá slova.

Určitá jiskra naděje však přece jen doutná. „Ministr zdravotnictví Jan Blatný zmínil jeden pilotní projekt týkající se sportu a konkrétně volejbalu. Jde o to, že by veškeré extraligové juniorky i kadetky v České republice začaly hned po Novém roce znovu s týmovou přípravou a od 15. ledna došlo k restartu nejvyšších soutěží dívek U19 i U17, pochopitelně za dodržení stanovených hygienických podmínek. Uvidíme...,“ je nejen Aleš Novák v napjatém očekávání.