Premiérovým zápasem volejbalistek VK Prostějov na vlastní palubovce v novém kalendářním roce bude střetnutí 18. dějství UNIQA extraligy žen ČR 2020/21 proti Olympu Praha. Atraktivní bitva (bohužel stále bez diváků v hledišti) propukne v sobotu 16. ledna od 15.00 hodin v hale Sportcentra DDM.

Pro nadcházející soupeře půjde o první vzájemnou konfrontaci během aktuální, koronavirem poznamenané sezóny. Od loňska posílený výběr PVK do ní nevstoupil nijak skvěle, leč postupně se zlepšuje a díky poslednímu vítězství nad KP Brno se posunul již na třetí místo průběžné tabulky.

Vysokému postavení družstva z české metropole se nelze nikterak divit, naopak patří ke spolufavoritům elitní tuzemské soutěže. Na nahrávce má zkušenou Lucii Smutnou, na univerzálu údernou legionářku Anetu Kocmanovou (za svobodna Havlíčkovou), na smeči Evu Hodanovou a Annu Komárkovou, na bloku Barboru Purchartovou a Pavlínu Šimáňovou a na liberu Veroniku Peškovou.

Tedy téměř výhradně samé reprezentantky, současné či bývalé. Navíc všemu velí ostřílený trenérský lišák Stanislav Mitáč, který se před začátkem ročníku netajil touhou znova po letech útočit na zisk medaile. „Olymp je teď skutečně velmi kvalitní, jeho základní sestava v podstatě nemá slabinu. Klidně může útočit i na úplně nejvyšší ligové pozice,“ nepochybuje o síle pražského kolektivu ani kouč vékáčka Lubomír Petráš.

Zároveň však za jakýchkoliv okolností razí heslo, že nic není předem ztracené a vždy je potřeba maximálně bojovat o vítězství, především doma. „Neustále se snažíme pracovat na svém vlastním zlepšování tak, abychom dokázali hrát vyrovnaně i proti favoritům. Teď můžeme ukázat, že na něco takového opravdu máme. Jít míč za míčem, výměnu za výměnou, rvát se o každý bod a set,“ zdůraznil Petráš.