Celou minulou sezónu mladá volejbalistka VK Prostějov Julie Bažó nastupující za juniorky a věkově spadající ještě do kategorie kadetek působila jak ve svém mateřském klubu, tak souběžně i v Národním volejbalovém centru. Oč vlastně jde?

„Od loňska je to nový projekt Českého volejbalového svazu, který do sídla v Kladně pravidelně přiváděl talentované hráčky juniorského a kadetského věku z celé ČR na společná soustředění. Holky tam trénovaly, regenerovaly a probíraly v rámci studia i teorii, za nás do tohoto projektu patřila blokařka Julie Bažó,“ krátce vysvětlil generální manažer VK Prostějov Miroslav Čada.

V novém soutěžním ročníku 2023/24 však nadějná střeďačka a česká národní reprezentantka mládežnických kategorií opět bude napevno jen v hanácké organizaci. „Dáváme Julči šanci být součástí našeho ženského A-týmu, což pro ni může být do další kariéry velmi důležitá věc,“ zmínil Čada posun Bažó, který aktuálně platí též u dalších juniorek vékáčka Báry Abendroth, Jany Dvořákové a Kateřiny Brunclíkové.

Také u Národního volejbalového centra Kladno ale došlo oproti minulé sezóně k jedné podstatné změně, když tam působící reprezentantky budou nově hrát oficiální soutěž ČVS. Konkrétně 1. ligu žen ČR 2023/24, a to její základní skupinu B, kam bylo letos zařazeno také prostějovské béčko. Za něž může teoreticky hrávat právě i Julie Bažó.