Přesně podle plánu začala společná příprava volejbalistek VK Prostějov na novou sezónu 2023/2024. Hanácký tým do ní vstoupil v úterý 1. srpna, přičemž úvodní den měl tentokrát událostmi dost našlapaný program.

Vše odstartovalo v jedenáct hodin dopoledne trenérskou poradou, při níž se sešli koučové a lodivodky ženského A-družstva i mládežnických výběrů juniorek, kadetek i žákyň s generálním manažerem Miroslavem Čadou. „Potřebovali jsme spolu probrat všechny naplánované věci ohledně přípravy a všech souvisejících věcí, než to opravdu zahájíme,“ prozradil Miroslav Čada.

Během dne zároveň přijížděly přespolní hráčky, aby se ubytovaly. A v 16.00 hodin propukl v konferenční místnosti Národního sportovního centra PV otevírací mítink prostějovského áčka dospělých. Vedle Čady se usadili další členové realizačního týmu: hlavní kouč Michal Matušov, asistent trenéra Lubomír Petráš, kondiční trenérka Solange Soares, masér a fyzioterapeut Marek Roba, statistik Patrik Minda (bude přebírat práci od Jakuba Krčmaře) a vedoucí družstva Marek Sonnevend.

Chyběl jen lékař Jan Horna, z hráček potom dvojice slovenských reprezentantek - univerzálka Karin Šunderlíková a libero Michaela Pállová. Třináct natěšených členek početného kádru naopak pozorně naslouchalo prvotním informacím: jmenovitě nahrávačky Simona Bajusz a Bára Abendroth, blokařky Veronika Trnková, Raquel Löff, Petra Kožoušková a Julie Bažó, smečařky Jéssica Silva, Klára Faltínová, Pavla Meidlová, Michaela Smolková, Josefína Smolková a Jana Dvořáková plus libero Kateřina Brunclíková.

„Všechny vás tady vítám po letní pauze a moc rád vás vidím na startu nové sezóny. Myslím, že jsme dali dohromady hodně dobrý mančaft s velkým potenciálem a bude pouze na nás, abychom společně co nejlépe pracovali. Následně můžou přijít také kvalitní výkony i příznivé výsledky,“ řekl na úvod mimo jiné Miroslav Čada. Poté si vzal slovo nový kormidelník číslo jedna. „Jsem nesmírně rád, že tu mohu s vámi být jako hlavní trenér VK Prostějov. Beru jako velkou čest, výzvu i zodpovědnost vést tak špičkový kolektiv úspěšného klubu, který za posledních patnáct let získal jedenáct mistrovských titulů. Osobně přicházím s jasným cílem postoupit do finále UNIQA extraligy, což můžeme dokázat jedině dobrou společnou prací,“ zdůraznil Michal Matušov.

O hodinu později po řešení některých technických náležitostí s čísly a velikostí dresů i dalšího týmového oblečení následoval první trénink. Na rozdíl od předchozích let nebyl kratší ani méně náročný takzvaně na rozjezd, spíš právě naopak. Trval 130 minut a obsahoval důkladnou rozcvičku, řadu různých cvičení kombinujících práci s míčem a kondici ve dvojicích, trojicích i čtveřicích, vše zatím s důrazem na defenzivu. Scházet nemohlo závěrečné vyběhání následované krátkým strečinkem na úplný konec.

Hned to bylo nemálo těžké a dost intenzivní, plejerky vékáčka okamžitě poznaly, jaká dřina je čeká. Před dalšími náročnými dny se rozloučily novým týmovým pokřikem.