Většinou až zkraje září, nejdříve na sklonku srpna hrávaly prostějovské volejbalistky v předchozích letech své úvodní přípravné duely. Letos pod vedením nového kouče Michala Matušova se však zvyklosti mění a ženy VK nastoupí k premiérovému zápasovému testu nezvykle brzy.

Konkrétně to bude ve čtvrtek 17. srpna od 16.15 hodin s celkem Volejbal Přerov v domácím prostředí haly Národního sportovního centra PV. „Utkání hrajeme v rámci našich tréninkových hodin, jež začínají v 15.30. Oba týmy absolvují klasickou rozcvičku i rozehrávání, a potom střetnutí odstartuje. Odhadem okolo čtvrt na pět odpoledne,“ doplnil konkrétní plán Michal Matušov.

Mělo by jít o klasický přátelák, tedy v tomto případě nikoliv o společný trénink dvou družstev včetně cvičných setů. „Chci, abychom absolvovali normální přípravný souboj. Vůbec nám ale nepůjde o výsledek, chci dát rovnoměrně prostor všem hráčkám, měnit sestavu a odnést si co nejvíc poznatků o týmu směrem do dalšího průběhu přípravy,“ navázal kormidelník vékáčka.

Co od čtvrtečního měření sil proti devátému kolektivu minulého ročníku UNIQA extraligy očekává? „Uvidím různé aspekty naší hry včetně těch, kterým jsme se dosud věnovali na trénincích. To znamená přihrávku, obranu a vykrývání, čemuž říkám vytváření možností na získání bodů. Taky mě zajímá, jak bude vypadat celková organizace naší hry během prvního přátelského zápasu takhle nedlouho po zahájení společné letní práce,“ připojil ještě Matušov.