Původně poslední zápas prostějovských volejbalistek v roce 2023 doma proti Ostravě byl z 21. prosince odložen na žádost soupeře až na 11. ledna, proto nečeká ženy VK do zmíněného data žádné soutěžní střetnutí. Vyvstala tedy otázka, jak bude vypadat jejich program v nejbližším období.

„Před Vánocemi budeme ještě pět dnů trénovat, to znamená od pondělí 18. do pátku 22. prosince včetně. Konkrétní náplň přípravy částečně uzpůsobíme situaci, tedy zdravotnímu stavu jednotlivých hráček, jejich únavě i tomu, na co se ten který den zaměříme,“ prozradil hlavní kouč vékáčka Michal Matušov.

„Následně dostane celý tým čtyřdenní volno, aby si odpočinul, náležitě užil vánoční svátky a aspoň na chvíli při tom vyčistil hlavy od volejbalu. Počínaje 7. říjnem jsme měli hodně nabitý program a trochu větší oddech už je proto potřeba,“ uznal slovenský lodivod.

Do práce se společně se svěřenkyněmi vrátí hned po vypršení rolničkové blaženosti. „Po Vánocích nás čeká tréninkový meziblok od středy 27. do soboty 30. prosince, tudíž další čtyři dny přípravy mezi svátky. Na Silvestra i Nový rok dáváme mančaftu opět volno,“ navázal Matušov.

Do výše zmíněného duelu s Ostravou pak bude zbývat ještě více než týden. „Máme teď dostatek času na odpočinek, vyléčení některých zdravotních neduhů, dobití baterek i adekvátní přípravu směrem k dalšímu pokračování sezóny. Musíme tenhle nadcházející čas co nejlépe využít,“ nabádá trenér Prostějova.

„Úplně všem chci popřát krásné, klidné a pohodové Vánoce i jen to nejlepší do příštího roku 2024, hlavně pevné zdraví. Co se týče volejbalu, tak si přeji, ať se nám v extralize daří minimálně natolik dobře jako dosud,“ doplnil Michal Matušov.