Poslední tři kola zbývají dohrát z dlouhodobé části UNIQA extraligy žen ČR 2020/2021. Neboť tentokrát kvůli covidovým dopadům nikomu nehrozí sestup, je pozornost logicky upřena na boj o postupovou osmičku do play-off. Šest družstev už má účast v závěrečné k.o. fázi jistou, o zbylá dvě místa si to rozdají čtyři poslední týmy průběžné tabulky. Včetně aktuálně sedmých volejbalistek VK Prostějov. Proniknou mezi vyvolené? Podle našeho názoru mají hodně vysoké naděje.

Momentální pořadí: 7.

Počet získaných bodů: 10

Počet vítězství: 3

Skóre setů: 15:39

Zbývající duely: 13. února Šelmy Brno – Prostějov, 20. února Prostějov – Šternberk, 27. února Přerov – Prostějov

Výhled na postup podle Večerníku:

Vékáčko si klidně může zahrát play-off, i kdyby ve zbývajících třech utkáních vůbec nebodovalo, neboť konkurenti mají kromě vzájemných bitev jinak těžký los. Reálně je však v silách Petrášových svěřenkyň porazit doma 3:0 či 3:1 oslabený Šternberk, což jim dá jistotu bez ohledu na ostatní výsledky. A sedmou pozici by měly potvrdit jakoukoliv výhrou na přerovské palubovce.

VOLEJBAL PŘEROV

Momentální pořadí: 8.

Počet získaných bodů: 9

Počet vítězství: 3

Skóre setů: 14:40

Zbývající duely: 13. února Liberec – Přerov, 20. února KP Brno – Přerov, 27. února Přerov – Prostějov

Výhled na postup podle Večerníku:

Vypadá to, že právě Zubřice proklouznou do play-off okteta z poslední osmé příčky. U nabušených Severočešek by sice cokoliv jiného než hladká prohra znamenalo senzaci, ale potom mohou s dobrým výkonem něco přivézt z Králova Pole, nemluvě o závěrečném derby na vlastním hřišti proti VK. Ovšem i kdyby nepřidaly na konto nic, nejspíš to bude pořád stačit.

TJ SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK

Momentální pořadí: 9.

Počet získaných bodů: 7

Počet vítězství: 3

Skóre setů: 14:40

Zbývající duely: 13. února Frýdek-Místek – Ostrava, 20. února Frýdek-Místek – Liberec, 27. února Olymp Praha – Frýdek-Místek

Výhled na postup podle Večerníku:

Při hodně náročném rozlosování zbývá Severomoravankám jediná možnost – překvapivě bodovat proti spolufavoritům soutěže. Což se nejreálněji jeví hned nadcházející sobotu v derby s Ostravou, která se již pravděpodobně neposune výš ze stávajícího pátého místa a nemusí tudíž mít takovou motivaci. Obrat rozjetou Duklu nebo zlepšující se Olymp na jeho půdě? To půjde dost složitě.

TJ SOKOL ŠTERNBERK

Momentální pořadí: 10.

Počet získaných bodů: 6

Počet vítězství: 1

Skóre setů: 12:45

Zbývající duely: 13. února Šternberk – KP Brno, 20. února Prostějov – Šternberk

Výhled na postup podle Večerníku:

Proti Sokolkám z města Ecce Homo hovoří hned několik faktorů. Mají nejmenší bodový zisk, dosud jediný dosažený triumf, už jen dvě střetnutí před sebou a oslabený kádr bez opor Šmídové a Kneiflové stažených do Olomouce. Navíc platí, že aby šternberská děvčata proklouzla do vyřazovacích bojů, musela by zdolat Královo Pole i uspět v prostějovské hale. Což vypadá za daných okolností jako mission impossible.