Ve středu 13. března začne úvodními duely závěrečné play-off volejbalové extraligy žen ČR 2023/24. Jak výsledkově skončí jednotlivé čtvrtfinálové série? Večerník si jako obvykle zatipoval.

VK Prostějov – Šantovka Olomouc UP 3:0 na zápasy (3:1, 3:2, 3:0).

Bez zraněného libera Michaely Pállové nepůjde o snadnou záležitost, rivalky budou místy dost kousat. Ale favoritky i tak zvládnou první střetnutí doma ve čtyřech setech a klíčovou bitvu číslo dva venku v pěti, čímž Šantovku zlomí. Třetím pokračováním na vlastním hřišti už pak sérii uzavřou suverénně.

Šelmy Brno – Volejbal Přerov 3:0 na zápasy (3:0, 3:1, 3:0).

Rozjeté Jihomoravanky jsou naprosto v pohodě, což proti Zubřicím plně potvrdí. Nedají jim skoro žádnou šanci, výkonnostní rozdíl třídy nebo dvou bude hodně znát. Obzvlášť v Brně, kde budou Šelmy dominovat, jen v Přerově přijdou o jedinou sadu za celé tři mače.

Dukla Liberec – KP Brno 3:1 na zápasy (3:0, 2:3, 3:0, 3:1).

Severočešky měly ke konci dlouhodobé části docela problémy, což se projeví při druhém vzájemném utkání v jihomoravské metropoli, kde těsně padnou. Jinak si ale s Královým Polem poradí, neboť současná kvalita Dukly je přece jen o poznání vyšší než síla mladého KP.

Olymp Praha – TJ Ostrava 3:1 na zápasy (3:1, 2:3, 3:0, 3:2).

Toto bude jednoznačně nejvyrovnanější série zahajovacího dějství vyřazovacích bojů. Na své palubovce Olymp nezaváhá, tam je momentálně přesvědčivý. Leč také severomoravské družstvo se opře o svou domácí energii, aby zápasově srovnalo na 1:1 a ve čtvrtém dílu mu chyběl kousíček k dalšímu vyrovnání na 2:2. Ovšem dál projdou Pražanky.