Během tohoto týdne bude pokračovat semifinálová série extraligy žen ČR 2023/24 mezi prostějovskými a libereckými volejbalistkami dalšími dvěma souboji. Za zápasového stavu 1:0 pro VK se přitom z Hané vše nejprve stěhuje na sever Čech.

Do druhého vzájemného střetnutí, které je na programu v úterý 2. dubna od 18.00 hodin v podještědském městě, tak půjde s výhodou domácího prostředí Dukla. Vékáčko však vyhrálo první vzájemný mač 3:1, navíc směrem k druhému nic nepodceňuje.

„Do Liberce tentokrát pojedeme o den dřív, to znamená už v pondělí. Nechceme do venkovního zápasu nastoupit po náročné mnohahodinové cestě autobusem. Věřím, že tohle i delší seznámení s tamní halou nám pomůže, abychom se v utkání prosadili,“ řekl hlavní trenér Prostějova Miroslav Čada.

Jak vidí náročné pokračování série kapitánka týmu ze srdce Moravy? „Máme za sebou teprve úvodní zápas semifinále, musíme se co nejlépe připravit na další. První utkání doma jsme zvládly i díky výborné atmosféře, kterou nám vytvořili fanoušci, ale venku to bude ještě těžší. Fandové v Liberci jsou taky dobří, musíme být nachystané na všechno,“ pověděla Simona Bajusz.

Každopádně po úterním severočeském intermezzu se přetahovaná o postup do finále opět přesune do Národního sportovního centra PV, kde se třetí duel VK versus Dukla odehraje v pátek 5. dubna od 18.00 hodin. A to buď za nerozhodného skóre 1:1, nebo při hanáckém náskoku 2:0. „Zatím se plně soustředíme na úterní zápas, zkusíme na libereckém hřišti zvítězit,“ shodli se Čada s Bajusz.