Minulá sezóna Hanácké volejbalové ligy smíšených družstev sice byla kvůli hygienickým opatřením vůči koronaviru dost osekaná a neuskutečnila se zdaleka celá, ale díky červnovému zorganizování finálového turnaje pod širým nebem se ji podařilo zdárně dokončit. S aktuálním ročníkem soutěže to bohužel vypadá mnohem hůř, doslova bledě.

HVL 2020/21 za účasti dvaceti týmů převážně z Prostějovska měla odstartovat tradičně v hale RG a ZŠ města PV loni v sobotu 11. října. Což byl bohužel přesně termín – jak si možná ještě sami vzpomínáte – kdy opětovně zavedené restrikce proti šíření onemocnění covid-19 znemožnily veškeré sportování ve vnitřních prostorech. Úvodní kolo Hanácké ligy tedy bylo odloženo s tím, že se uvidí, co přijde dál.

A děly se věci. Vláda ČR v kooperaci s Ministerstvem zdravotnictví a hlavní hygieničkou omezení postupně zpřísňovala, tím pádem odpadávaly další hrací termíny. Naděje na přelomu listopadu a prosince se pak ukázala jako chiméra s krátkým trváním, místo otevření sportovišť následovala nová totální stopka. Která pro neprofesionály trvá dosud s předpokládaným pokračováním bůhví dokdy.

Je tedy zřejmé, že z Hanácké volejbalové ligy smíšených družstev letos nezůstane s takřka stoprocentní pravděpodobností nic, sedm kol základní části i závěrečné play-off dějství padne za oběť současnému řádění nemoci. Snad jedinou teoretickou nadějí by mohlo být uspořádání aspoň jednoho finálového klání na venkovních kurtech pod otevřeným nebem opět někdy v červnu, pokud by to hygienická situace v tu dobu dovolila. A jestli by organizátoři i sami účastníci vůbec chtěli.

Asi nejvíc záleží na dalším vývoji... 

 

PŮVODNÍ TERMÍNY HVL 2020/21

1. kolo: 11. října. 2. kolo: 8. listopadu. 3. kolo: 6. prosince. 4. kolo: 17. ledna. 5. kolo: 28. února. 6. kolo: 21. března. 7. kolo: 17. dubna. Závěrečné play-off: 15. května.