Formou internetové on-line videokonference proběhla poprvé v historii Valná hromada Okresního volejbalového svazu Prostějov, a to 16. února v podvečer. Za zvolený způsob setkání samozřejmě mohla opatření vyvolaná koronavirem, byť po předchozím udělení vládní výjimky všem valným hromadám se delegáti mohli teoreticky sejít i osobně. Zůstalo však u původního a již domluveného plánu.

 

Konferenčně se zúčastnilo osm řádných delegátů, pět za klub VK Prostějov (jeden se omluvil) a tři za oddíl TJ OP Prostějov. Valnou hromadu řídil Vladimír Tabara, jako host se připojil také dosavadní předseda OVS PV Jan Zatloukal.

Nejdůležitějším bodem programu bylo hlasování o navrhovaných kandidátech do celostátních i krajských svazových orgánů. Jednomyslně doporučeni byli: Vladimír Tabara jako člen Kontrolní a revizní komise Českého volejbalového svazu, Miroslav Čada, Jakub Gall a Jan Zatloukal jako delegáti Valné hromady Českého volejbalového svazu, Jan Zatloukal jako předseda Olomouckého Krajského volejbalového svazu, Jakub Gall a Aleš Novák jako členové Výboru Olomouckého Krajského volejbalového svazu a Břetislav Zbořil jako člen Kontrolní a revizní komise Olomouckého Krajského volejbalového svazu.

Následně byli odhlasováni jako delegáti Valné hromady Olomouckého Krajského volejbalového svazu sportovní ředitel VK Prostějov Miroslav Čada a šéftrenér mládeže VK Prostějov Aleš Novák. Tato VH je plánována na 13. dubna do Olomouce, zatímco celostátní VH se uskuteční 8. května v Praze. Pokud by covidové okolnosti nedovolily osobní setkání, znovu se využije on-line varianta.

Přítomný delegát Valné hromady OVS PV Pavel Navrátil projevil zájem pracovat v Komisi společenského významu volejbalu OL KVS. A Vladimír Tabara všechny seznámil s dalšími významnými událostmi, které jsou v plánu pro příští měsíce. „V rámci oslav sta let českého volejbalu se 17. května v Praze uskuteční slavnostní zasedání Českého volejbalového svazu a 3. června v Olomouci podobná akce Krajského volejbalového svazu. Součástí těchto setkání bude mobilní fotografická výstava, zájemci pak mají možnost zhlédnout rovněž velkou výstavu ke kulatému výročí v Národním muzeu Praha či Ostrava. Lze také zakoupit pamětní medaili ČVS,“ informoval Tabara.

Končící předseda Okresního volejbalového svazu Prostějov a současně kandidát na nového šéfa Olomouckého KVS Jan Zatloukal ještě doplnil, že dle možností bude stoleté jubileum oslaveno též OVS PV, pravděpodobně u příležitosti některého podzimního utkání žen VK Prostějov v rámci příštího ročníku UNIQA extraligy ČR.