Miroslavu Čadovi už pomalu táhne na sedmdesátku, za necelý měsíc bude mít osmašedesát let. Přesto se po zralé úvaze a tři roky trvající trenérské pauze rozhodl opět převzít volejbalistky VK Prostějov jako hlavní kouč! Sportovní ředitel hanáckého klubu od poloviny ledna dva měsíce vypomáhal jako asistent – motivátor, nyní se tak znova posunul do úplného čela realizačního týmu. Dříve prostějovské ženy dovedl k deseti mistrovským titulům i Českým pohárům. Teď bude cíl o něco skromnější, přesto jasný: posunout vékáčko do středu extraligové tabulky blíže k jejímu čelu.

 

 

„Nedávno skončená sezóna nám po herní ani výsledkové stránce nevyšla zdaleka podle představ, na čemž jsme se při hodnotícím sezení shodli i s šéfem klubu Petrem Chytilem. Z tohoto setkání také vzešel jasný závěr, že bychom v rámci možností měli sestavit pro sezónu příští co nejsilnější realizační tým a hráčkám z tohoto hlediska vytvořit maximální oporu pro kvalitní fungování,“ vysvětlil Večerníku Miroslav Čada.

Právě on se tedy po třech letech znova ujme role hlavního kouče, Lubomír Petráš se vrátí na pozici asistenta trenéra a Jakub Krčmař zůstane pouze statistikem. Solange Soares bude vedle kondiční specialistky i druhou asistentkou, v realizačním týmu zůstávají lékař Pavel Navrátil a masérka Ivana Kratochvílová.

„Věřím tomu, že v takhle složeném realizáku každému připadne takový díl jeho práce, v níž je opravdu dobrý a za sebe udělá vše, aby se mančaftu na hřišti dařilo. Především pak platí, že s dílčími změnami všichni souhlasí, nikdo s nimi nemá problém. A společně tvoříme podle mého názoru soudržnou partu s jediným cílem: vrátit náš kolektiv v českých soutěžích zpátky o něco výš. Právě za tím s hráčkami půjdeme,“ zdůraznil Čada.

Zdánlivě citlivé téma, že Petráš už nebude prvním kormidelníkem a Krčmař asistentem, není dle jeho názoru vůbec tak žhavé. „Probírali jsme to a kluci berou změny v pohodě, oba chápou situaci. Navíc Luboš dál povede tréninky jako dosud a také pro Kubu zůstane jeho role v přípravě zachována. Podstatné je, že širším realizačním týmem v upraveném složení dává náš klub jednoznačně najevo záměr nespokojit se v extralize ČR i Českém poháru do budoucna s málem,“ doplnil Čada.