Postupný návrat ke sportovní činnosti po lockdownu se za rozvolňovaných hygienických opatření týká i mládežnických volejbalistek VK Prostějov. Některé z nich restartovaly společnou přípravu již v pondělí 12. dubna, všechny ostatní pak začínají trénovat od tohoto týdne.

„Jak jsem avizoval už s předstihem, jako první obnovily normální týmovou přípravu naše juniorky a kadetky studující specializovanou sportovní třídu Gymnázia Jiřího Wolkera. Za dodržování veškerých platných nařízení využíváme letní halu TK PLUS u velodromu, neboť v Národním sportovním centru momentálně probíhá soustředění ženské reprezentace České republiky. Holky jsou nadšené, že za podmínek stanovených pro sportovní gymnázia konečně můžou zase trénovat i hrát volejbal,“ těší šéftrenéra mládeže ve vékáčku Aleše Nováka.

Počínaje tímto týdnem obnoví činnost další členky hanáckého klubu nižších věkových kategorií. „Začnou také naše starší žákyně, mladší žákyně i přípravka. A to venku pod otevřeným nebem ve skupinách s rozestupy tak, abychom rovněž v tomto případě dodržovali všechna aktuálně platná omezení proti šíření covidu. Včetně pravidelného antigenního testování,“ prozradil Novák nezbytné okolnosti.

Kde najdou volejbalové naděje VK dočasný azyl? V areálu TJ Sokol II Prostějov U Kalicha. „Je tam hned několik různých hřišť na jednom místě, s antukovým i umělým povrchem. Vzhledem k současným okolnostem tedy ideální prostředí. Chtěl bych touto cestou moc poděkovat vedení Sokola II za vstřícnost, že nám v momentální nelehké době umožnilo využívat jeho tréninkové prostory,“ zdůraznil Novák.

Právě v prostějovském areálu U Kalicha (naproti budově GJW) se od května rozjedou též nábory nových malých adeptek hry pod vysokou sítí do volejbalové přípravky.