Snaha volejbalistek VK Prostějov nechat za sebou nepříliš povedenou sezónu a co nejlépe se nachystat na příští soutěžní ročník neustává. Proto jeden volný týden od 19. do 25. dubna následovalo v tom uplynulém další pokračování aktuální fáze přípravy.

 

„Navázali jsme tam, kde tréninky před krátkým oddechem skončily. To znamená individuální herní činnosti kombinované s kondicí, posilovnou a doplňkovými sporty,“ zopakoval trenér vékáčka Lubomír Petráš náplň práce, která se pro jeho svěřenkyně nyní nemění.

Momentálně chyběly v zátěži dvě hráčky. „Gábina Kopáčová je po operaci paty kvůli dlouhodobým bolestem achilovky. A na druhý operační zákrok s kolenem po necelém půl roce šla Míša Jurčíková, kterou noha pořád zlobila,“ informoval Petráš.

Tím pádem makalo devět plejerek ještě bez slovenské reprezentantky Karolíny Fričové, ovšem od tohoto týdne se kulatý počet dál sníží. Hned pěti dosavadním členkám kádru (Iva Šípová, Michaela Jurčíková, Tereza Pluhařová, Aneta Weidenthalerová, Tereza Baláková) totiž k 30. dubnu vypršely smlouvy a v prostějovských službách končí.

„Těmto holkám však nebráníme, aby se s námi ve zbývajících třech tréninkových týdnech před následnou dovolenou dál připravovaly. Mohou se kdykoliv zapojit. A říkaly, že toho občas využijí,“ doplnil Petráš na vysvětlenou.