Patnáct let své existence oslaví zkraje příštího roku volejbalový klub VK Prostějov. Díky impozantnímu nástupu na českou i mezinárodní scénu zažil báječné časy plné skvělých úspěchů, zatímco momentálně prochází výsledkově skromnější současností. Bez ohledu na to však trvale platí jeden fakt: bez výrazné podpory oddílových partnerů by nemohl na vrcholové úrovni fungovat.

„Naší výhodou je, že VK Prostějov od svého počátku patří pod křídla marketingové agentury TK PLUS s veškerým jejím zázemím i khow-how. Přesto je zřejmé, že k provozování jakéhokoliv sportu včetně volejbalu na špičkové úrovni samozřejmě potřebujete pomoc mnoha dalších partnerů a sponzorů. Těch velkých i menších bez rozdílu,“ říká předseda správní rady vékáčka Petr Chytil.

„My jsme měli od založení klubu opravdové štěstí na spoustu společností a firem, které se rozhodly prostějovský volejbal podpořit. A spojit s ním svou cestu vstříc společnému dobývání cenných trofejí. Některé subjekty s námi šly po určitou dobu, jiné se změnily v naše trvale věrné partnery. Všem každopádně náleží obrovské poděkování,“ zdůrazňuje Chytil.

Skutečnými trvalkami s výraznou zásluhou na kvantech posbíraných úspěchů (například deset extraligových titulů i triumfů v Českém poháru, vítězství ve Středoevropské lize, devítinásobná účast v hlavní soutěži evropské Champions League, mnoho medailí včetně mistrovských trofejí v mládežnických kategoriích) jsou především statutární město Prostějov a Olomoucký kraj.

„O tyto dvě důležité instituce se můžeme plně opírat po celou dosavadní historii VK Prostějov. Platilo to od vzniku našeho klubu a platí to neustále. V aktuální ekonomicky složité době tím víc, že naplňovat finanční rozpočty sportovních oddílů i organizací je bez přehánění čím dál těžší. Právě město Prostějov a Olomoucký kraj tak zaslouží naše speciální díky, byť nemenší vděk pociťujeme k úplně každému z našich partnerů,“ upřesňuje Chytil.

Ačkoliv v posledních letech zaznamenala hanácká volejbalová organizace určitý ústup z nejvyšších pozic do tuzemského ženského průměru, pohlíží směrem k budoucnosti dál optimisticky. „Rozhodli jsme se zvolit trochu jiný směr než dříve maximálním důrazem na co nejkvalitnější práci s mládeží a dávání většího prostoru vlastním odchovankyním v dospělém A-týmu. Věříme, že i takovým způsobem lze konkurovat národní špičce, dělat čest našemu městu, regionu a Olomouckému kraji,“ uzavírá Petr Chytil.