Moravská část Letního poháru Českého volejbalového svazu 2021, který byl dílčí náhradou za zrušený uplynulý ročník oficiálních mládežnických soutěží, se pro poslední dvě věkové kategorie dívek uskutečnila v jediný den na jednom místě. Dějištěm velkého turnaje pod otevřeným nebem se stala Napajedla, kde bojovaly rovněž týmy VK Prostějov.

Starší žákyně II. (ročníky narození 2006 a mladší) určitě mohly pomýšlet mezi osmi kvalifikovanými celky na postup do semifinále. Ten jim však těsně unikl a nakonec obsadily šesté místo. „Myslím, že holky samy chtěly dopadnout lépe, ale podstatné je, že si dobře zahrály. Vedla je trenérka Lenka Fabikovičová, která se tím rozloučila s působením v našem klubu,“ krátce okomentoval šéftrenér mládeže ve vékáčku Aleš Novák.
Prostějovské nejmladší žákyně (2009 a mladší) měly v Napajedlech nadmíru mladý kolektiv a jely tak především na zkušenou. Čemuž odpovídala pátá příčka z pěti zúčastněných družstev. „Vzaly jsme holky, co ještě pořádně nehrály klasický volejbal na velkém hřišti. Proto panovaly trošku obavy, jak se s tím popasují, ale musím říct, že v rámci možností zvládly všechno dobře. V některých utkáních dokázaly svést hodně vyrovnané boje a domů jsme se tak vracely s příznivým dojmem,“ shrnula trenérka děvčat VK Ivana Kratochvílová.

LETNÍ POHÁR ČVS 2021 – DÍVKY, VÝCHOD
Starší žákyně II. (Napajedla) – konečné pořadí: 1. Havlíčkův Brod – KCM Vysočina, 2. VK Napajedla – výběr klubů Zlínského kraje, 3. TJ Žichlínek, 4. Sokol Frýdek-Místek, 5. KCM Královéhradeckého kraje, 6. VK Prostějov, 7. TJ Svitavy, 8. VSC Zlín.
Nejmladší žákyně (Napajedla) – konečné pořadí: 1. Sokol Štoky, 2. TJ Lanškroun, 3. Sokol Nové Veselí, 4. VK Napajedla – výběr klubů Zlínského kraje, 5. VK Prostějov.