Úvodní domácí duel nového soutěžního ročníku zvládly volejbalistky VK Prostějov bez ztracené setové kytičky. Druhý mač na vlastní palubovce Národního sportovního centra PV však bude určitě mnohem těžší. Přijede totiž PVK Olymp Praha, obhájce ligového stříbra. Vzájemný souboj v rámci 3. kola nejvyšší ženské soutěže ČR 2021/22 je na programu v sobotu 2. října od 17.00 hodin.

Také družstvo z metropole Hanačky potkaly během nedávné přípravy, na olomouckém Tomi-Remont Cupu mu podlehly 0:3 (-22, -23, -18). „První dva sety ale byly vyrovnané, rozhodovaly až koncovky. Takže výsledek vypadal jasněji, než jaký ten přátelák ve skutečnosti byl,“ připomněl hlavní kouč vékáčka Miroslav Čada.

Jeho svěřenkyně při premiéře aktuální sezóny UNIQA extraligy přehrály papírově slabší Šternberk 3:0 (12, 23, 13), zatímco pražský výběr svedl dramaticky dlouhou pětisetovou bitvu se Šelmami Brno. Nakonec uspěl 3:2 (-23, 15, -28, -27, 9) a stejně jako Hanačky si zvedl sebevědomí, navíc proti kvalitnímu soupeři.

Přesně tohle Pražanky potřebovaly, neboť přes léto omladily kádr. Odešly velké opory (například univerzálka Aneta Kocmanová či blokařka Barbora Purchartová), v zahajovacím střetnutí navíc chyběly první nahrávačka Lucie Smutná i navrátilkyně z ciziny Lucie Kalhousová. Nejvíc zabodovaly zkušená Leona Neumannová a společně s ní tři mladé naděje: Michaela Brichtová, Veronika Virtová a Johana Lukešová. Ostatně šikovné talenty PVK pomohly na jaře svému koronavirem oslabenému družstvu k postupu do semifinále právě přes VK.

„Ta čtvrtfinálová série už je ale dávno pryč, teď mají oba týmy dost obměněné složení. Osobně si myslím, že my i Olymp patříme do skupiny výkonnostně srovnatelných mančaftů, z nichž kterýkoliv může skončit druhý, nebo taky klidně až sedmý. O výsledku sobotního zápasu rozhodne, kdo se na něj lépe připraví a hlavně jej potom lépe zvládne přímo na hřišti. My nastoupíme doma, proto chceme samozřejmě zvítězit. I když se dá očekávat hodně vyrovnaný boj,“ pravil Čada.

Pro diváky nadále platí povinnost prokázat se při příchodu do haly potvrzením o bezinfekčnosti. Což znamená mít buď negativní výsledek testu na covid ne starší 7 dnů, nebo být očkován proti covidu a mít nejméně 14 dní od dokončení aplikace, či být po prodělaném onemocnění covidem ne déle než 180 dnů. A během celého pobytu uvnitř haly mít nasazený respirátor.

 

Co musí hygienicky splňovat fanoušci při vstupu?

Soutěžní zápasová premiéra v novém domácím prostředí čeká volejbalistky VK Prostějov. Ty se během léta přestěhovaly ze Sportcentra DDM do Národního sportovního centra Prostějov, v tamní hale poprvé nastoupí k mistrovskému duelu nejbližší sobotu proti Šternberku.

Český volejbalový svaz do uzávěrky tohoto článku ještě nezveřejnil přesná pravidla vstupu diváků do hlediště na zápasy UNIQA extraligy žen ČR 2021/22. Přesto je v podstatě jisté, že každý fanoušek bude muset splnit jednu z podmínek souvisejících s koronavirem a následně v ochozech dodržovat základní hygienická pravidla proti šíření tohoto viru.

Co vám tedy umožní zhlédnout na vlastní oči volejbalové duely ženského A-týmu vékáčka?

- buď mít negativní výsledek PCR testu na covid ne starší 7 dnů

- nebo mít negativní výsledek antigenního testu na covid ne starší 72 hodin

- či být očkován proti covidu a mít nejméně 14 dní od dokončení aplikace

- případně být po prodělaném onemocnění covidem ne déle než 180 dnů.

Ve všech těchto případech musí divák předložit platné potvrzení o alespoň jedné splněné podmínce při svém vstupu do haly.

Prostějovský volejbalový klub přeje svým příznivcům pevné zdraví a co nejvíc hezkých sportovních zážitků pod vysokou sítí při bitvách Hanaček na nové domácí palubovce!