Nejtěžší možný zápas v rámci českých soutěží čeká volejbalistky VK Prostějov ve čtvrtek 7. října od 18.00 hodin. Nastoupí totiž na hřišti Dukly Liberec, kam je posílá program nejbližšího 4. kola UNIQA extraligy žen ČR 2021/22.

Severočešky jsou úřadujícími mistryněmi republiky a také největšími favoritkami na zisk titulu v probíhající sezóně, což zatím stoprocentně potvrzují. Nejprve porazily Přerov 3:0 (24, 18, 10) a poté si bez ztracené sady poradily i se Šelmami Brno 3:0 (17, 6, 22), čímž se hned usadily v čele tabulky. Silný celek zpod Ještědu sice po minulém ročníku přišel o některé velké opory (například blokařku Veroniku Trnkovou či smečařku Evu Svobodovou), ale náhradou získal jiné kvalitní hráčky. Momentálně se může opřít o následující základní sestavu: nahrávačka Lenka Ovečková, střeďačky Kateřina Kohoutová a Michaela Nečasová, smečařky Petra Kojdová a Lucie Šulcová (v kádru je i Lucie Nová), univerzálka Nikola Kvapilová a libero Veronika Dostálová.

„Nejen já považuji Liberec za hlavního favorita na zlato. Má velice dobrý a v současné české lize rozhodně nejzkušenější tým bez výrazné slabiny. Přesto samozřejmě předem nic nevzdáváme, ve vzájemném utkání půjdeme míč za míčem a zkusíme něco urvat,“ nabádá kouč vékáčka k maximální bojovnosti. Pro dvě prostějovské plejerky Simonu Bajusz i Michaelu Smolkovou je nadcházející duel pikantní tím, že na Hanou v létě přišly právě z Dukly.