Čtvrtá sobota v řadě za sebou bude v Národním sportovním centru Prostějov patřit UNIQA extralize žen ČR 2021/22. Zdejší volejbalistky VK tentokrát čeká v domácím prostředí hanácké derby 7. dějství soutěže proti Přerovu s datem 16. října a tradičním začátkem od 17.00 hodin.

 

Na první pohled bude mít prostějovský tým snadnou práci. Zatímco sám drží po pěti kolech třetí místo průběžné tabulky s příznivou zápasovou bilancí tří vítězství a dvou porážek, Zubřice naopak pořadí mezi českou elitou uzavírají, neboť všechny čtyři dosavadní duely prohrály. Postupně nestačily na Liberec, Olomouc, Šelmy Brno i Šternberk shodně 0:3, nezískaly tím pádem ještě ani set.

Navíc vékáčko uzmulo přerovský skalp ve vzájemném přípravném utkání koncem srpna jasným poměrem 3:0. Obě družstva sice tehdy nenastoupila zcela kompletní, nicméně tento fakt nic nemění na předpokládaném rozložení sil: vékáčko by mělo (zvlášť na vlastním hřišti) jednoznačně triumfovat a soupeřky si tudíž odvézt hladkou porážku.

„Asi nikoho nepřekvapím slovy, že hlavně nesmíme nic podcenit. Takové zápasy s papírově slabšími soupeři bývají především o udržení potřebné koncentrace, správném namotivování mančaftu hned od úvodu a nepolevení v průběhu střetnutí bez ohledu na jeho vývoj. Přerovu se u nás může dařit, vůbec nemusí hrát špatně. Proto je nutné, abychom my předvedli dostatečně kvalitní výkon bez velkých výpadků,“ nabádal kouč prostějovského ženstva Miroslav Čada.

Kolektiv s turem ve znaku je zajímavý tím, že disponuje hned třemi zámořskými plejerkami, kterými jsou univerzálka Latoya Hutchinson, smečařka Brianna Gardner a blokařka Alicia McClellan. Zároveň mezi svěřenkyně Radima Vlčka patří dokonce čtveřice bývalých členek VK Michaela Zatloukalová, Lucie Zatloukalová, Tereza Baláková, Veronika Boudová! Nadcházející krajský střet tím dostává trochu pikantnější nádech. „Pro nás je však podstatná jediná věc: doma opět zvítězit za tři body,“ zdůraznil Čada.

 

Co musí hygienicky splňovat fanoušci při vstupu?

Soutěžní zápasová premiéra v novém domácím prostředí čeká volejbalistky VK Prostějov. Ty se během léta přestěhovaly ze Sportcentra DDM do Národního sportovního centra Prostějov, v tamní hale poprvé nastoupí k mistrovskému duelu nejbližší sobotu proti Šternberku.

Český volejbalový svaz do uzávěrky tohoto článku ještě nezveřejnil přesná pravidla vstupu diváků do hlediště na zápasy UNIQA extraligy žen ČR 2021/22. Přesto je v podstatě jisté, že každý fanoušek bude muset splnit jednu z podmínek souvisejících s koronavirem a následně v ochozech dodržovat základní hygienická pravidla proti šíření tohoto viru.

Co vám tedy umožní zhlédnout na vlastní oči volejbalové duely ženského A-týmu vékáčka?

- buď mít negativní výsledek PCR testu na covid ne starší 7 dnů

- nebo mít negativní výsledek antigenního testu na covid ne starší 72 hodin

- či být očkován proti covidu a mít nejméně 14 dní od dokončení aplikace

- případně být po prodělaném onemocnění covidem ne déle než 180 dnů.

Ve všech těchto případech musí divák předložit platné potvrzení o alespoň jedné splněné podmínce při svém vstupu do haly.

Prostějovský volejbalový klub přeje svým příznivcům pevné zdraví a co nejvíc hezkých sportovních zážitků pod vysokou sítí při bitvách Hanaček na nové domácí palubovce! (son)