To, co s přibývajícím časem podle veškerých indicií čím dál víc hrozilo, se bohužel stalo skutečností.

Sedmadvacetiletá smečařka Martina Michalíková (na snímku) se kvůli nepolevujícím problémům s loni operovaným ramenem rozhodla definitivně uzavřít aktivní hráčskou kariéru a po vzájemné dohodě ukončila své působení u volejbalistek VK Prostějov!

Stalo se to, čeho se každý obával, ale víceméně všem to bylo jasné... Zkušenou smečařku Martinu Michalíkovou zastavilo zdraví a s vedením VK se dohodla na rozvázání smlouvy. Její působení v Prostějově a s největší pravděpodobností i celou profesionální kariéru definitivně ukončilo pochroumané rameno.

„Martina absolvovala řadu různých podrobných vyšetření u lékařských specialistů, a resumé je takové, že na vrcholový volejbal to při stavu jejího operovaného ramena už není. Vinou opakovaně se vracejících potíží byla poslední dobou vnitřně nahlodaná, k tomuhle konci daná situace asi postupně směřovala,“ prozradil hlavní trenér žen vékáčka Miroslav Čada.

Jeho týmu tak v naplno rozběhnuté sezóně vypadla ze sestavy důležitá opora. „V útoku sice Martina neměla právě vinou bolavé ruky takovou údernost, ale jinak byla pro naši hru velmi důležitá. Zejména jistotou na přihrávce a v mezihře, kvalitní obranou v poli, dobrými bloky i svými zkušenostmi. Již teď v posledních zápasech je dost znát, že nám citelně chybí,“ zaznamenal (nejen) Čada.

Kde však momentálně najít adekvátní náhradu? „Samozřejmě se snažíme sehnat jinou smečařku srovnatelné výkonnosti, ale měsíc a půl od zahájení soutěží je to logicky složité. Tady v České republice jsou všechny dobré hráčky pod smlouvami, tudíž se poohlížíme spíš v zahraničí. Uvidíme, koho najdeme,“ pokrčil rameny Čada.

Michalíková se v prostějovském kolektivu objevila loni na podzim, nejprve jen trénovala, postupně se začleňovala do družstva. A od prosince 2020 naskočila za Hanačky do soutěžních utkání. „Děkujeme Martině za vše, co pro nás během uplynulého roku odvedla. Pouze je velká škoda, že ji takhle brzy v kariéře zastavilo zdraví, měla toho ještě spoustu před sebou. I takový je však někdy sport. Každopádně jí přejeme do dalšího života jen to nejlepší,“ zdůraznil Miroslav Čada.