Stupňující se náročnost domácích utkání bude prostějovským volejbalistkám pokračovat v 11. dějství tohoto ročníku nejvyšší české soutěže, neboť přivítají druhý tým tabulky TJ Ostrava. Lákavý duel je na programu v sobotu 6. listopadu od 17.00 hodin v hale Národního sportovního centra Prostějov.

Stejně jako v minulé sezóně měly Severomoravanky výborný odpich. Nastartovaly se úvodní výhrou 3:2 na horké půdě KP Brno, vzápětí zdolaly ženy VK 3:1 (21, -22, 29, 16) – a pak už to jelo dál. Frýdek-Místek 3:1, Olomouc i Šternberk 3:2, Přerov 3:0, Olymp Praha 3:1. První porážku utrpěly až v Liberci, ale těsnou 2:3 a tím pádem s cenným ziskem bodu proti suverénnímu lídrovi UNIQA extraligy ČR 2021/22.

Ačkoliv tak svěřenkyně Zdeňka Pommera odložily poslední dva ligové zápasy kvůli výjezdu za evropským Challenge Cupem, zůstaly v průběžném pořadí druhé. O dvě místa a jediný bodík před vékáčkem. Mimochodem ve švýcarském Schaffhausenu výběr TJ podlehl rovněž nejtěsněji 2:3, což mu dává solidní šance na postup do šestnáctifinále Vyzývacího poháru.

„Ostrava má velice dobrý, kompaktní a bojovný mančaft, jeho postavení v tabulce odpovídá předváděným výkonům. Tím víc nás mrzela prohra na jeho hřišti, protože jsme tam tři sety sváděli naprosto vyrovnanou partii a sahali po bodovém zisku. I přes nesporné kvality soupeře proto víme, že se s ním dá hrát. A doma budeme chtít v tomhle těžkém utkání určitě zvítězit, jako vždy,“ uvedl hlavní trenér Prostějova Miroslav Čada.

Nadcházejícího protivníka jeho svěřenkyň bodově nejvíc táhne univerzálka Sandra Kotlabová, hodně se přidávají smečařky Andrea Štrbová a Petra Nečiporuka i blokařky Kateřina Zemanová s Elen Jedličkovou. Na nahrávce úřaduje Anna Pospíšilová, z libera vše jistí Skarleta Jančová. Uštědří Hanačky tomuhle odolnému kolektivu druhou podzimní porážku?