Devatenáctého prosince mělo proběhnout třetí kolo Hanácké volejbalové ligy smíšených družstev 2021/22 hrané v Prostějově. Stejně jako předchozí druhé dějství však bylo odloženo (či zrušeno?) z koronavirových důvodů.

„S vedením soutěže jsme zjišťováním v jednotlivých týmech přišli na to, že schopná nastoupit by byla za současných protiepidemických opatření jen asi polovina z devatenácti zúčastněných týmů. Zatímco ta druhá polovina nemá dostatek hráčů či hráček buď naočkovaných, nebo těch, co za posledního půl roku prokazatelně prodělali covid. Pokračovat za téhle situace v zápasovém programu by ze sportovního hlediska nebylo fér, proto se zatím HVL dál hrát nebude,“ vysvětlil člen kolektivu TJ Haná Metal Prostějov Jakub Krčmař, zároveň statistik extraligových žen VK Prostějov.

Je zřejmé, že pokud se v dohledné době nezmírní hygienická pravidla například obnovením platnosti testování pro nevakcinované a neonemocnělé koronavirem, tak rozjetý ročník Hanácké volejbalové ligy zůstane s největší pravděpodobností zastavený. Částečnou, byť pouze dílčí náhradou se momentálně stal Vánoční turnaj HVL 2021 uskutečněný v termínu původně plánovaného 4. kola, tedy 19. prosince. Nastoupilo deset mančaftů, z toho devět působících v hávéelce (Reálka, Kaktusáři, Sexmeralda Prostějov, Našrot, VK Zámezí, Premiéra, Smržice, Koblížci, Vyškov) a jeden host z Ligy Olomoucka smíšených družstev. Právě tento silný výběr s bývalými extraligovými borci v sestavě nakonec celkově zvítězil.

Podstatná však byla jiná věc, že se alespoň něco hrálo. Další osud aktuální sezóny je ale v zimní covidové mlze…