Každá zápasová bitva mezi volejbalistkami VK Prostějov a UP Olomouc je velmi prestižní i divácky atraktivní. Ta nadcházející bude dvojnásob, neboť ve čtvrtek 13. ledna od 18.00 hodin půjde o odvetu čtvrtfinále Českého poháru žen 2021/22. Hraje se v Národním sportovním centru PV a v sázce je postup do závěrečného turnaje Final Four.

Prostějovský tým skvělým obratem zvítězil v úvodním duelu na olomoucké palubovce 3:1, což ho dost přiblížilo průniku mezi elitní kvarteto ČP. Postup oslaví, když doma jakkoliv vyhraje, stačí mu i těsná porážka 2:3. V případě výsledku 0:3 nebo 1:3 by přišel na řadu dodatečný zlatý set, který by definitivně rozhodl.

Od vzniku vékáčka v roce 2007 se pouze jedinkrát stalo, že ženské A-družstvo hanáckého klubu chybělo v nejlepší čtyřce národní pohárové soutěže. Došlo k tomu loni po trpkém vypadnutí se Šternberkem. Letos vypadá situace zatím o poznání příznivěji, ovšem slibnou šanci je samozřejmě potřeba úspěšně stvrdit.

„Nesmíme nad ničím spekulovat a normálně jít za vítězstvím. Ukázali jsme sami sobě i dokázali soupeři, že na něj máme, což by nám do odvetného utkání mělo pomoct. Pokud to holky zvládnou psychicky v hlavách a znovu předvedou kvalitní výkon, tak projít dál rozhodně můžeme,“ nepochyboval hlavní trenér VK Miroslav Čada.