Patnáctý leden je dnem, kdy 2. liga žen ČR 2021/22 otevře brány druhé poloviny svého zápasového programu. Ve skupině C působí volejbalistky TJ OP Prostějov i VK Prostějov B, u kterých Večerník sondoval jak spokojenost s dosavadním průběhem sezóny, tak představy o jejím dalším pokračování.

„My tedy nejsme spokojení vůbec. Doba je sice složitá, ale nechceme se vymlouvat na covid nebo cokoliv jiného, za špatné výkony i výsledky si můžeme sami. Kromě obou povedených utkání na hřišti béčka VK a jednoho proti České Třebové se nám nedařilo, nějak to týmově nefungovalo a spíš jsme se trápili. Proto máme jen deset bodů, což znamená až předposlední místo v tabulce se ztrátou na vyšší pozice,“ postavil se slabšímu podzimu čelem trenér ópéčka Ladislav Sypko.

Ani za současné horší situace však nepropadá žádné beznaději. „Pořád věřím, že se dáme dohromady, zlepšíme své výkony a tím půjdou nahoru i výsledky. Po špatných dohrávkách v Kroměříži jsme si s holkama leccos vyříkali, snad to k něčemu bude. Taky jsme přivedli dvě posily, ze Šternberka zkušenou Anetu Tobiášovou a ještě bývalou mládežnici vékáčka Veroniku Vykopalovou. Podstatné hlavně je, aby všechna děvčata dávala volejbalu co nejvíc a společně bojovala na place jako jeden soudržný mančaft,“ zdůraznil Sypko.

O poznání lépe je na tom zatím čtvrtá rezerva VK Prostějov, za kterou nastupují juniorky (či dokonce kadetky) tohoto klubu. „Samozřejmě dost záleželo, jaké jsme zrovna měli k dispozici hráčky s ohledem na situaci, hlavně na souběžný program utkání v mládežnických soutěžích. Tím pádem se do hry postupně dostal větší počet našich děvčat, nejen juniorek. Řekl bych, že holky pokaždé dělaly maximum, co mohly. Snažily se a bojovaly, podle momentální síly naší sestavy i kvality soupeře to logicky stačilo na různě dobré výsledky. Celkově na tom určitě nejsme špatně, ovšem mohli jsme být i lépe,“ zhodnotil kouč B-týmu vékáčka Zdeněk Sklenář.

Na vedoucí Šlapanice má jeho kolektiv už v podstatě nedostižnou ztrátu, leč druhá Česká Třebová zůstává - navzdory závěrečným porážkám na její palubovce – na možný dostřel. Pokud se bude hodně dařit. „Jestli to jen trochu půjde, chceme co nejvíc vítězit a dostat se pořadím ještě výš. Uvidíme, jakou sestavu složíme za daných okolností pokaždé dohromady. Ale rozhodně platí, že všechny zápasy proti ženám dávají našim holkám cenné zkušenosti do jejich dalšího volejbalového rozvoje,“ vypíchl Sklenář podstatnou věc.

V nadcházejícím osmém dvoukole druholigové grupy C se oba prostějovské soubory představí doma: TJ OP vyzve šlapanické favoritky (sobota 15. ledna, 10.00 a 14.00 hodin, letní hala u velodromu) a VK B přivítá šestou Kroměříž (sobota 15. ledna, 9.00 a 13.00 hodin, Národní sportovní centrum PV).

 

2. liga žen ČR, skupina C 2021/22 – průběžné pořadí po 14. kole: 1. Šlapanice 37, 2. Česká Třebová 28, 3. Svitavy 25, 4. VK Prostějov B 19, 5. Šelmy Brno B 17, 6. Kroměříž 16, 7. TJ OP Prostějov 10, 8. Juliánov 10.