Prostějovské hnutí ANO 2011 bude bezesporu opět patřit k favoritům komunálních voleb v Prostějově. Také uvnitř tohoto politického subjektu již probíhají žhavé přípravy, a navíc už má ANO 2011 v Prostějově také jasno o kompletní kandidátní listině.  „Přípravou programu se zabýváme už řadu měsíců. Analyzujeme končící volební období a vybíráme vhodná témata pro nadcházející kampaň.

Kromě tradičních komunálních problémů chceme reagovat také na aktuální vývoj v České republice i celé Evropě. Na naše občany začíná tvrdě dopadat zdražování energií a s ním související růst cen zboží a služeb. Válka na východě Evropy to ještě zhorší. Prostějov se musí k problémům svých obyvatel postavit čelem. Máme zde ohroženou nejen skupinu nízkopříjmových obyvatel, ale i seniory, osamělé občany i samoživitele. Do voleb jdeme s jasným závazkem podat pomocnou ruku každému,  kdo to bude skutečně potřebovat. Podobně jako při covidu chceme být pevným bodem, na který se obyvatelé města mohou za všech okolností spolehnout,“ uvedl primátor Prostějova František Jura, který prostějovské hnutí ANO 2011 povede podle předpokladů do komunálních voleb jako jeho lídr.

Současný první muž Prostějova se taktéž zmínil o přípravách na zářijové volby a krocích, které hnutí uspořádá. „Pokud jde o předvolební kampaň, začínáme už počátkem června velkou akcí v Národním sportovním centru, kam přijede někdejší kapelník orchestru Karla Gotta Pavel Větrovec, populární moderátor Petr Salava a skvělý olomoucký zpěvák Jakub Rousek. Pozdravit naše občany přijede také bývalý předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček. České i světové evergreeny budou střídat soutěže o ceny, Petr Salava zde představí i svou knihu. Pro příchozí chystáme dárky, aby nikdo neodešel s prázdnou. Akce je určena především pro naše seniory, kterým chceme vynahradit dlouhé měsíce bez kontaktu se svými vrstevníky a bez možnosti užít si zábavu. Další akce budou samozřejmě následovat, chystáme například sportovní odpoledne pro děti a hudební vystoupení v Kolářových sadech,“ vyjmenoval František Jura.

Ten také vzápětí Večerníku už prozradil i konkrétní jména z kandidátní listiny pro komunální volby 2022 v Prostějově. „Naše kandidátní listina už byla schválena na všech úrovních s výjimkou centrální, která o ní dosud nejednala. Její obsazení především na prvních místech není žádným překvapením, naši lidé dlouhodobě pracují pro město v prostějovské samosprávě, ve svých občanských profesích nebo v rámci volného času. Lídrem kandidátky jsem já a na druhém místě je můj kolega náměstek primátora Jiří Rozehnal. Další pozice patří Marcele Župkové a Miloši Sklenkovi, kteří působí v Radě města Prostějova. Následují Alena Pagáčová a Dagmar Faltýnková, které odvádějí spoustu práce v městských komisích, kolegyně Faltýnková navíc také v zastupitelstvu. V první „desítce“ je pak ještě náš dlouholetý člen Jaromír Hruban, skvělý prostějovský ortoped René Kloc, dobrá duše zdejšího nohejbalu Richard Beneš a ředitel ZŠ E. Valenty Radim Weisser,“ informoval primátor Prostějova a lídr kandidátky ANO 2011 František Jura.