Podle zjištění Večerníku není v tuto chvíli vůbec jisté, zda v současnosti druhý nejsilnější opoziční subjekt v prostějovském zastupitelstvu bude pokračovat ve své činnosti, natož aby vstoupil do komunálních voleb v září tohoto roku. Změna pro Prostějov byla veřejností nejčastěji spojována právě se jménem Jana Navrátila. Jenže tomu už se kandidovat nechce. Kdo převezme jeho úlohu lídra?

Už v závěru dubna Večerník zveřejnil vyjádření současného lídra hnutí Změna pro Prostějov Jana Navrátila, který odmítl další svůj podíl na vedení tohoto opozičního hnutí. „Zodpovědně dojedu současný mandát a dál mám chuť s tím seknout a být zas jedno volební období obyčejným občanem. V souvislosti se současnou situací ve volených i nevolených orgánech města momentálně nevím, zda budu vůbec pokračovat v politické práci,“ uvedl na konci dubna Navrátil.

Minulý týden, když jsme zjišťovali další podrobnosti z příprav politických stran a hnutí na komunální volby v Prostějově, Jan Navrátil dlouho neodpovídal na námi zaslané dotazy. Jeho vyjádření jsme tedy urgovali telefonicky. „Napište, že jsem vám neodpověděl,“ vyzněla z jeho úst reakce, která se zdála být hodně odevzdaná. „Já už u příprav našeho hnutí k volbám nejsem a zřejmě nebudu. V tuto chvíli vám tedy ani nemohu zodpovědně sdělit, zda se voleb účastníme a kdo bude jeho lídrem. Pokusím se vám to do týdne sdělit a otázky už pak pokládejte jemu,“ nastínil Navrátil nečekaný děj v hnutí.

Podrobné zpravodajství ke komunálním volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 30. května